Index / Huis / Hoe de Plastic Hose Repair op een ijsmaker

Share This Post

Huis

Hoe de Plastic Hose Repair op een ijsmaker

De plastic slang op een ijsmachine is een cruciaal onderdeel van de activiteiten van de ijsmachine's, het verstrekken van het water die nodig zijn voor de maker om te functioneren. Als de slang beschadigd is op welke wijze dan, zult u snel ervaren le

AdvertisementDe plastic slang op een ijsmachine is een cruciaal onderdeel van de activiteiten van de ijsmachine's, het verstrekken van het water die nodig zijn voor de maker om te functioneren. Als de slang beschadigd is op welke wijze dan, zult u snel ervaren lekken, wat onverzorgd naar links, kan schade aan de rest van het toestel veroorzaken. Lekken regelmatig voordoen in twee gebieden: hetzij op de aansluitpunten tussen het einde van de slangen en de ijsmaker of huishoudelijke watervoorziening, of mid-slang als gevolg van een breuk of barst. Beide zijn gerepareerd, met de scheur die de meer ingrijpende reparaties nodig met een knelkoppeling en de connectoren nodig teflon tape voor het afdichten.

Wat je nodig hebt

 • Rolmaat

  verstelbare moersleutel

  oliepotlood

  Utility mes

  Messing knelkoppeling

  Teflon tape

Meet de buitendiameter van de kunststof slang met een meetlint om de grootte van de benodigde compressie fitting bepalen. Koop een knelkoppeling op basis van deze meting.

Schakel de watertoevoer naar de ijsmaker met behulp van de cut-off ventiel zich aan de waterbron, meestal onder je aanrecht.

Verwijder de plastic slang van de koelkast met een verstelbare sleutel. Plaats uw duim over de opening in de ene kant van de slang, en vul dan de slang met water. Let op het ontsnappen van water vanaf de zijde van de slang op de plaats van de breuk in de slang die wordt veroorzaakt door de lekkage te bepalen. Markeer deze breuk met een olie potlood, en dan leeg het water uit de slang.

Gebruik een mes om de slang rond het gebroken gebied te snijden. De ketting direct tegenover de slang, waardoor het einde van elk stuk recht en horizontaal.

Plaats een koperen inzetstuk van de klemring in elk uiteinde van de slang. Duw het inzetstuk in de slang zo ver mogelijk, totdat de kunststof huls op het einde van het inzetstuk de buitenkant van de slang overlapt het uiteinde van de slang rust op de busdrager.

Verlaag een moer van elk uiteinde van de fitting over beide uiteinden van de plastic slang, schuiven langs de slang langs de huls en plaats.

Plaats elk uiteinde van de plastic slang in tegenoverliggende einden van de compressie fitting zodat de schroefdraad van de fitting glijden over de huls, waardoor een afdichting. Duw de moeren tot aan de voet van de draden, en zet ze op hun plaats met behulp van de sleutel. Dit zal de afdichting over de slang nog effectiever te maken.

Plaats een strook Teflon tape rond de schroefdraad van de kunststofslang connector lekken vanuit het aansluitpunt te voorkomen. Wikkel de tape rond de schroefdraad voor drie revoluties en schimmel het strak op zijn plaats, zodat de draden nogwel wel verzegeld. Plaats de plastic slang in de ijsmachine. Herstel de waterstroom en het gebruik van de ijsmaker normaal. Kijk voor verdere tekenen van lekkage. Als lekkage blijft, vervang de slang.

Share This Post