Index / Tuin / Hoe de Oiler Repair op een Stihl Chainsaw

Share This Post

Tuin

Hoe de Oiler Repair op een Stihl Chainsaw

Smeren voor de bar en ketting op Stihl kettingzagen komt uit een oliepomp, die aan de olietank is bevestigd. De pomp is om de worm aandrijving op de koppeling bevestigd, dus wanneer de koppeling wordt het draaien van de pomp is ook bezig. Olie wordt

AdvertisementSmeren voor de bar en ketting op Stihl kettingzagen komt uit een oliepomp, die aan de olietank is bevestigd. De pomp is om de worm aandrijving op de koppeling bevestigd, dus wanneer de koppeling wordt het draaien van de pomp is ook bezig. Olie wordt naar de bar door een slang en een kleine tepel, waardoor uw geleidingsrail zit op. Deze nippel is aan de achterzijde van uw bar om een ​​klein gaatje bevestigd en olie is verspreid over de keten van hier.

Wat je nodig hebt

 • schroevedraaier

  Moersleutel

  mesje

  Lederen werkhandschoenen

  motorsmering

  smering gun

  Borstel

  Vod

  metaaldraad

  Naald nosed tang

  Zuiger stop hulpmiddel

  Koppeling removal tool

  Star inbussleutel

Het testen van het oliesysteem

Start de kettingzaag en laat de keten voor een tijdje. Wurgen de zaag en houd de tip in de buurt van een stuk karton of vers gesneden hout. Kijk voor een lichte ploeteren van olie. Als er olie, niets mis is met uw systeem.

Als de olieman niet werkt, sluit de zaag af. Draai de bar spanner schroef tussen de bar berichten. Draai de bar moeren met de sleutel. Verwijder de bar te dekken, en de ketting.

Controleer oliën hole de bar om ervoor te zorgen dat het niet verstopt of vuil. Reinig het met het mes. Spin de bar neus tandwiel met uw hand als uw bar maakt gebruik van een. Als het niet vrij draaien, smeer met motorsmering. Plaats de smering pistool in de olieafscheiding gat op de tip en pomp 1-2 keer.

Schroef de olieman plaat die naast de bar berichten zit en heeft betrekking op de oliepomp. Neem de rand van de olieman plaat, voeg deze aan de bovenkant van sleuven de gids bar. Sleep de plaat over de lengte van het zaagblad, het reinigen van beide sleuven van samengeperst zaagsel.

Giet de tank van alle oude olie. Schrobben met de borstel en doek om het schoon te maken. Trek de pick-up lichaam in de tank met de naald nosed tang. Koppel van de motor en de plaats van de pick-up lichaam, zuig- en slang.

Start de zaag met de bar te dekken, en de ketting eraf. Trap het gaspedaal en kijk naar de tepel van de olieman's. Als de pomp goed werkt, ziet u een lichte dribbel van olie naar buiten komen. Als het niet goed werkt, moet u uw pomp service en vervang de slang.

Het verwijderen van de oliepomp

Trek de bougie rubberen boot. Schroef de bougie met de dopsleutel. Verwijder de bougie en plaats de zuiger stop gereedschap in het gat. Verwijder de starter en draai het vliegwiel met de hand tot de zuiger in aanraking met de stop tool.

Schroef de rem band schroeven met de ster inbussleutel. Verwijder de rem veer van zijn anker pin met het uiteinde van de schroevendraaier. Let op: dit voorjaar is onder grote druk en kunnen onverwacht pop uit. Verwijder de rem band uit haar zetel in de krukas.

Verwijder de E-clip die de wasmachine, tandwiel en koppelingtrommel aan het carter houdt. Trek ze uit de krukas. Draai de bout van de koppeling met de dopsleutel. Draai de bout met de klok mee en haal hem uit de krukas. Trek de wasmachine. Verwijder de koppeling schoenen en de koppeling voorjaar.

Draai de worm en aandrijfveer de klok in en verwijder ze uit de krukas. Draai de bevestigingsschroeven van de olie pomp. Neem de oliepomp van zijn zitting en te verwijderen uit de krukas. Verwijder de onderste ring.

Demonteer de oliepomp. Knock-out de drukknop op de bodem met een punch. Trek de onderste bout uit zijn gat en verwijder de O-ringen. Trek het uiteinde stekker uit behuizing en verwijder de pomp zuiger, de lente en de wasmachine.

Het herstellen van het oliesysteem

Was alle gedemonteerde onderdelen in een sterk reinigingsmiddel, zoals carburateur of de motor schoner. Schrob schoon met de borstel indien nodig. Controleer alle onderdelen op beschadiging of zware slijtage. Vervangen indien nodig.

Monteer de oliepomp in omgekeerde volgorde. Gebruik nieuwe O-ringen en smeer de pomp zuiger en wormwiel met motor vet.

Verwijder de pomp levering slang van de motor. Trek het uit met de naald nosed tang en de lijn te vervangen. Gebruik de metalen draad aan de nieuwe slang te voegen in de flens gat.

Sluit de oliepomp van de motor. Installeer de rest van de onderdelen in omgekeerde volgorde. Als oliën probleem aanhoudt, vervang oliepomp.

Share This Post