Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe de mate van polymerisatie Bereken

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe de mate van polymerisatie Bereken

Een polymerisatiegraad is een belangrijk kenmerk van polymeren die fysische eigenschappen van polymere materialen. Polymeren zijn grote moleculen die bestaan ​​uit herhalende structuureenheden (monomeer) eenheden. Bijvoorbeeld polyetheen samengesteld

Advertisement

Een polymerisatiegraad is een belangrijk kenmerk van polymeren die fysische eigenschappen van polymere materialen. Polymeren zijn grote moleculen die bestaan ​​uit herhalende structuureenheden (monomeer) eenheden. Bijvoorbeeld polyetheen samengesteld uit zich herhalende eenheden (CH2-CH2) n waarin "n" een geheel getal is dat de polymerisatiegraad aangeeft. Wiskundig, deze parameter is een verhouding van de molecuulgewichten van het polymeer en de respectieve monomeereenheid.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Noteer de chemische formula.of het polymeer Bijvoorbeeld, indien het polymeer tetrafluorethyleen dan de formule - (CF2-CF2) n -. De monomeereenheid is geplaatst tussen haakjes.

Verkrijgen atoommassa's van de elementen die de monomeereenheid molecule samenstellen van een periodiek systeem der elementen. Voor tetrafluorethyleen, de atoommassa van koolstof (C) en fluor (F) zijn 12 en 19, respectievelijk.

Bereken het molecuulgewicht van de monomeereenheid van het atoomgewicht van elk element te vermenigvuldigen met het aantal atomen in het monomeer van elk, voeg de producten. Voor tetrafluorethyleen, het molecuulgewicht van de monomeereenheid 12 x 2 + 19 x 4 = 100.

Verdeel het molecuulgewicht van het polymeer door het molecuulgewicht van het monomeer wordt de polymerisatiegraad berekenen. Als de molecuulmassa van 120.000 tetrafluorethyleen is, de polymerisatiegraad 120.000 / 100 = 1200.

Share This Post