Index / Huis / Hoe de lucht uit Zone Valves Purge

Share This Post

Huis

Hoe de lucht uit Zone Valves Purge

Warm water boilers en verwarmingssystemen gebruiken leidingen om warm water te transporteren naar verschillende delen van gebouwen. Deze gebieden zijn genoemd zones, en elke zone heeft zijn eigen aanvoerleiding, ontluchting of aftapkraan, thermostaat

AdvertisementWarm water boilers en verwarmingssystemen gebruiken leidingen om warm water te transporteren naar verschillende delen van gebouwen. Deze gebieden zijn genoemd zones, en elke zone heeft zijn eigen aanvoerleiding, ontluchting of aftapkraan, thermostaat en radiator of plint. Een probleem dat met gesloten-lus leidingsystemen is dat lucht kan ophopen, stoppen van de stroom van verwarmingswater één of meerdere zones. Zoneventielen kan worden gezuiverd van de lucht, de stroom opnieuw beginnen. U hoeft alleen maar een aantal fundamentele instrumenten om de zone kleppen in uw CV-installatie te zuiveren.

Wat je nodig hebt

  • Verwarming technische handleiding

    Emmer

    steeksleutels

    kruipolie

    Rags

Zet uw verwarming op en de thermostaat temperatuur 15 graden warmer dan normaal te verhogen. Laat het een looptijd van 10 minuten tot de radiator leidingen warm is om aan te raken. Volg de biezen op elke zone heb je, als er meerdere lijnen ten behoeve van verschillende delen van het gebouw.

Luister zeer zorgvuldig te borrelen, stijgende of voor de hand liggende beweging van het water binnen de buis of buizen. Dit geeft lucht in het systeem en moet worden gezuiverd. Als sommige verwarmingsbuizen zijn koud en anderen warm tegelijk thermostaat, kan het luchtgebrek geven.

Zoek uw lucht afvoer-purge klep of kleppen op uw systeem, om de pijpleiding die de stijgende lawaai tentoongesteld relevant. Raadpleeg uw verwarmingsinstallatie technische handleiding voor hun exacte locatie. Sommige kleppen kunnen worden gevestigd op de lijn in de buurt van de radiator of op de plint. Kijk voor een dopmoer op een roundish stam, uitsteken van de buis.

Bevochtig de klep ontluchter moer met kruipolie meerdere malen voor een periode van twee uur. Veeg de overtollige olie uit de klep en van de vloer met een doek. Zo zal er corrosie en laat de klep opent.

Zet een emmer onder de ontluchter zone klep aan een waterafvoer te vangen. Gebruik een steeksleutel om de ontluchter zone klep te openen, net genoeg totdat je lucht ontsnappen kan horen. Als er geen lucht of water ontsnapt, zachtjes sonde de ontluchter gat met een paperclip, maar niet steken diep in. Laat alle lucht ontsnappen en sluit de klep. De druk op de meter moeten lezen 15 tot 20 psi.

Hebben dezelfde functie op de rest van de zone kleppen. Met de ketel lopen, voel voor hitte op alle leidingen - ze moeten allemaal uniform warm en er mogen geen gorgelend of stijgende geluiden.

Hints

Stand uit de buurt van ontsnappende lucht en water uit de zone afsluiter wanneer je het los te maken. Het kan verbranden en letsel veroorzaken.

Share This Post