Index / Elektronica / Hoe de laserlens op uw DVD-speler reinigen

Share This Post

Elektronica

Hoe de laserlens op uw DVD-speler reinigen

Hoe de laserlens op uw DVD-speler te reinigen. Is uw DVD-speler defect? Als je krijgt een no-disc fout, moet u de DVD-speler laser pickup schoonmaken. De laser pick-up is wat leest DVD's en stelt u in staat om ze te bekijken op uw TV. Als u de laser

Advertisement

Hoe de laserlens op uw DVD-speler te reinigen. Is uw DVD-speler defect? Als je krijgt een no-disc fout, moet u de DVD-speler laser pickup schoonmaken. De laser pick-up is wat leest DVD's en stelt u in staat om ze te bekijken op uw TV. Als u de laser pick-up lens schoon te maken op een DVD-speler, de volgende eenvoudige stappen.

Wat je nodig hebt

isopropylalcohol

DVD lensreiniger

Zorg ervoor dat de laser pick-up lens is eigenlijk het probleem. Er zijn diverse redenen dat een DVD speler een schijf niet efficiƫnt kunnen luiden. De schijf kan worden bekrast of vuil is, bijvoorbeeld. Test de dvd-speler met een schijf waarvan u weet dat voordat je probeert om de lens schoon te maken.

Kopen of lenen een lens cleaner schijf en probeer het eerst. U kunt deze dingen echt goedkoop op elk groot warenhuis te vinden. Ze krijgen meestal het werk goed gedaan. Echter, moet u de lens handmatig reinigen als de winkel koopt schoner mislukt.

Verwijder de behuizing van de DVD speler. Verwijder de schroeven waarmee de cassette te monteren op de bodem van de dvd-speler en schuif de cassette af. Dit zal de DVD-speler, die de laser pick-up lens herbergt bloot te leggen.

Vind de lens. De lens van glas en onder de DVD klem zijn. De lens zal waarschijnlijk een blauwe tint aan het. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de lens, zou je een licht te laten schijnen op de onderdelen en kijk voor de reflectie.

Gebruik een wattenstaafje en wat isopropylalcohol om veeg de lens. Gewoon een snelle scrub zal doen. Droog de laserlens met het andere uiteinde van het staafje.

Geef de lens een paar seconden om te drogen en vervang de bekleding van de dvd-speler. Test de efficiƫntie van de speler. Indien nodig, herhaal het proces.

Hints

Gebruik geen scherp voorwerp of ruwe om de lens schoon te maken. Met een kleine kras, zal het nutteloos zijn.

Zorg ervoor dat de dvd-speler is losgekoppeld voordat u begint met werken.

Share This Post