Index / Cars / Hoe de Krukassensor vervangen op een '98 Honda Civic EX

Share This Post

Cars

Hoe de Krukassensor vervangen op een '98 Honda Civic EX

De Honda Civic begonnen met de productie in 1973. De economie Japanse auto had ruimte voor vier passagiers en het pochte 40 mijl per gallon met een 1169-cc viercilinder motor die 50 pk. De Civic had een front-wheel-drive systeem, die enigszins was va

Advertisement

De Honda Civic begonnen met de productie in 1973. De economie Japanse auto had ruimte voor vier passagiers en het pochte 40 mijl per gallon met een 1169-cc viercilinder motor die 50 pk. De Civic had een front-wheel-drive systeem, die enigszins was van een noviteit op het moment. De krukas sensor op een 1998 Honda Civic EX bevindt zich onder de voorste onderste timing cover, waar het zijn signaal krijgt van de crank tandwiel. Vervanging van de krukas sensor moet niet worden geprobeerd zonder een zekere mechanische vermogen en een fundamenteel begrip van de mechanische principes die gelden voor deze taak.

Wat je nodig hebt

Floor jack

steunpoot

handvatmoersleutel

pal

Breaker bar

Set van sockets

Set moersleutels

Open de kap en verwijder alle drie accessoire riemen door het losdraaien van de gordelspanners met een sleutel en het verplaatsen van de spanners uit de buurt van de gordels om hulp spanning. Verwijder de top tandriem deksel met behulp van een 10 mm-aansluiting en ratel.

Draai de wielmoeren één zet elk op het linker voorwiel. Verhoog de bestuurder kant de voorkant van de auto met de vloer jack en plaats een krik onder het subframe. Laat de auto op de standaard. Voltooiing van de verwijdering van het linker voorwiel door het verwijderen van de wielmoeren.

Verwijder de binnenste fenderwell spatscherm, met een 10 mm socket. Verwijder de centrale bout in de krukaspoelie, met behulp van een stopcontact en wrikken bar. Verwijder de poelie. Verwijder de onderste distributieriem cover, met een 10 mm-aansluiting.

Koppel de krukas sensor stekker. Verwijder de 10 mm schroef waarmee de sensor om het blok met een socket. Verwijder de sensor.

Installeer de nieuwe sensor en draai de bout. Steek de stekker in stekker van de sensor. Installeer de onderste distributieriem en draai alle bouten stevig.

Installeer de krukaspoelie en draai de bout tot 135 voet-pond van het koppel. Installeer de binnenste splash schild in de fenderwell en draai de bouten.

Installeer het wiel en wielmoeren. Draai ze zo veel mogelijk met de hand, en knus ze neer met de lug moersleutel. Laat de auto en draai de wielmoeren tot 105 voet-pond van het koppel. Installeer de bovenste distributieriem dekken.

Installeer de drie accessoire riemen en draai de spanners met een sleutel, totdat er slechts ½-inch van doorbuiging in elke band. Druk op het midden van de band tussen de poelies - dit mag slechts omhoog of omlaag ½-inch.

Share This Post