Index / Bedrijf / Hoe de Kostprijs Verkochte Goederen Bereken

Share This Post

Bedrijf

Hoe de Kostprijs Verkochte Goederen Bereken

De kostprijs van de omzet, ook wel aangeduid als de kostprijs van verkochte goederen, is een maat voor hoeveel het kost een bedrijf om zijn producten te verkopen. De kostprijs van de omzet is ook een noodzakelijke stap wanneer een bedrijf probeert om

AdvertisementDe kostprijs van de omzet, ook wel aangeduid als de kostprijs van verkochte goederen, is een maat voor hoeveel het kost een bedrijf om zijn producten te verkopen. De kostprijs van de omzet is ook een noodzakelijke stap wanneer een bedrijf probeert om het bedrag van de bruto winst in een bepaalde periode vast te stellen. Niet elk bedrijf berekent de kostprijs van de omzet op dezelfde manier. Bijvoorbeeld, trading bedrijven maken vaak gebruik van de inventaris cijfers aan de kostprijs van de omzet te berekenen, terwijl een dienstverlenend bedrijf berekent de kosten van de verkoop door te kijken naar de hoeveelheid geld dat gaat in het aanbieden van een dienst.

Het berekenen van de Kostprijs Verkochte Goederen

De meest eenvoudige manier om de kostprijs van de omzet te berekenen is te kijken naar de inventaris voor een bepaalde periode. De vergelijking is als volgt: Opening Inventory plus Inventaris Aankopen minus Closing Inventory. Bijvoorbeeld, als je begonnen met een kwart met $ 800 in de inventaris voorraad en kocht een extra $ 1200, dat een totaal van $ 2000 zou zijn in de inventaris voorraad voor het kwartaal. Als je moest $ 700 ter waarde van inventaris voorraad aan het einde van het kwartaal, zouden de kosten van de omzet voor de periode 1300 $. Met andere woorden, $ 800 + $ 1,200 - $ 700 = $ 1.300.

Het berekenen van de winst

De kostprijs van de omzet voor een periode kan worden gebruikt om het bedrag van de bruto winst een bedrijf maakt berekenen. De brutowinst is het bedrag van de opbrengsten die in minus de kosten van de omzet. Bijvoorbeeld, als u uw kostprijs van de omzet berekend op $ 1300 en nam in 1700 $ aan inkomsten, zou je brutowinst $ 400 of $ 1.700 minus $ 1300 zijn.

Share This Post