Index / Persoonlijke financiën / Hoe de federale belastingen berekenen op uw Pay

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe de federale belastingen berekenen op uw Pay

Uncle Sam verplicht werkgevers tot drie belastingen te innen van uw loon: Social Security, Medicare en federale belastingen. De Internal Revenue Service, zegt bedrijfsvoorheffing betekent dat u betaalt een deel van uw jaarlijkse aanslagbiljet elke be

AdvertisementUncle Sam verplicht werkgevers tot drie belastingen te innen van uw loon: Social Security, Medicare en federale belastingen. De Internal Revenue Service, zegt bedrijfsvoorheffing betekent dat u betaalt een deel van uw jaarlijkse aanslagbiljet elke betaaldag en zal daarom niet veel geld schuldig aan het einde van het jaar. Het bedrag van de federale belastingen die u betaalt hangt af van hoeveel je te maken en over de status indienen en het aantal roerende emissierechten u af te zetten op de W-4 formulier. Werkgevers gebruiken formules die door de IRS om belastingaftrek te berekenen. U kunt dit zelf doen als je wilt en zorg ervoor dat het juiste bedrag van de belasting wordt uit uw salaris genomen. Door dit te doen, kunt u verzekeren dat u niet meer of minder zal betalen de IRS dan je nodig hebt om en zal niet over een grote restitutie of grote aanslagbiljet bij belastingaangifte tijd.

Wat je nodig hebt

Huidige W-4 formulier. Vraag uw salarisadministratie voor een kopie van uw W-4

Huidige IRS belastingaftrek tafels. Beschikbaar op IRS-website

Figuur van uw bruto-inkomen. Bruto-inkomen gelijk salaris of loon plus items zoals tips en commissies. Uw werkgever kan een term als brutoloon, bruto loon of de totale beloning te gebruiken. Omvatten voor belastingen aftrekken als bijdragen aan een 401 (k). Deze bedragen zijn niet onderworpen aan federale inkomstenbelasting, maar je moet de sociale zekerheid en Medicare belastingen te betalen op hen. Geen vergoedingen voor zakelijke kosten omvatten; u geen belasting te betalen over deze.

Bereken de sociale zekerheid belasting. Dit is een "flat tax 'van 6,2 procent van het bruto inkomen vanaf 2015 Vermenigvuldig 6,2 procent maal uw brutoloon. Bijvoorbeeld, als brutoloon is $ 1500, vermenigvuldigen $ 1.500 door 0,062 en je krijgt $ 93. Er is een cap op de jaarlijkse winst onderworpen aan de sociale zekerheid belasting, die $ 118.500 in 2015. was Als u al hebt gemaakt $ 118.500 voor het jaar, uw werkgever zal niet meer de sociale zekerheid belasting niet in aftrek brengen, zodat u geen in je berekeningen op te nemen.

Vermenigvuldig het bruto-inkomen van 1,45 procent tot Medicare belasting te berekenen. Wanneer het brutoloon is $ 1500, moet je $ 1.500 per 0,0145, die $ 21,75 gelijk. Er is geen limiet op Medicare, dus berekenen maakt niet uit hoeveel je te maken. Echter, als je meer dan $ 200.000 verdienen in een jaar, de koers stijgt tot 2,35 procent voor inkomens van meer dan $ 200.000.

Kijk op uw W-4 formulier voor uw indienen status, die on line 4. U moet ook het aantal roerende emissierechten, die op lijn 5 verschijnt.

Vermenigvuldig het aantal roerende emissierechten op uw W-4 door de waarde van een uitkering en aftrekken het resultaat van het bruto-inkomen. De grootte van een inhouding uitkering wordt door de IRS te stellen op basis van de lengte van uw loonperiode. Bijvoorbeeld. een wekelijkse inhouding uitkering was gelijk aan $ 76,90 in 2015. Als u beweert drie toelagen, aftrekken driemaal $ 76,90 of $ 230,70 van uw wekelijkse bruto-inkomen. Ook aftrekken pretax aftrekposten zoals geld je in een 401 (k) plan. Het resultaat is het belastbaar inkomen dat u gebruikt om erachter federale inkomstenbelasting.

Kijk op de IRS roerende voorheffing tabellen voor de formule om federale inkomstenbelasting die van toepassing is op uw archief statistieken te berekenen, loonperiode en de hoeveelheid van het belastbaar inkomen. Huidige tafels zijn beschikbaar op de website van de IRS. Stel dat u alleenstaand bent en maak $ 800 per week. Uw federale inkomstenbelasting moet $ 99,10 plus 15 procent van het bedrag meer dan $ 764. Dit komt neer op $ 108,10.

Tel de hoeveelheid van de Sociale Zekerheid belastingen van stap 2, Medicare belastingen van stap 3 en federale inkomstenbelasting van Stap 6. Het totaal is het bedrag van de federale belastingen op je loon voor één loonperiode.

Hints

Dit artikel gaat over de federale belastingen. De meerderheid van de deelstaatregeringen heffen belastingen, net als een aantal lokale overheden. Elke overheid stelt zijn eigen regels voor het uitzoeken belastingen en voorheffingen. Neem contact op met de staat of de lokale afdeling van de inkomsten voor instructies.

Share This Post