Index / Cars / Hoe de Fan vervangen in een VW Passat

Share This Post

Cars

Hoe de Fan vervangen in een VW Passat

Terwijl het vervangen van de motor koelventilator in een VW Passat is relatief eenvoudig in vergelijking met andere VW voertuigen, worden gewaarschuwd dat een andere procedure van toepassing is op elke motor configuratie. Deze stappen gelden voor de

Advertisement

Terwijl het vervangen van de motor koelventilator in een VW Passat is relatief eenvoudig in vergelijking met andere VW voertuigen, worden gewaarschuwd dat een andere procedure van toepassing is op elke motor configuratie. Deze stappen gelden voor de 2.8L VW Passat motor. Een beginner kan deze taak te volbrengen in ongeveer een uur en je zal een paar speciale gereedschappen nodig voor de baan.

Wat je nodig hebt

Sleutel of schroevendraaier

Spansleutel # 3212

Steeksleutel # 3312

Ontkoppel en isoleer de negatieve accukabel met een gewone sleutel of schroevendraaier. Sla nooit deze stap bij het werken in de motorruimte van de VW Passat.

Gebruik spansleutel # 3212 of een equivalent van de viskeuze fan koppeling katrol op zijn plaats houden en verwijder de koppeling met steeksleutel # 3312 of een equivalent. Het is heel belangrijk dat u er rekening mee deze koppeling heeft een linkse schroefdraad; het moet worden gedraaid tegenover de typische richting los te maken en te verwijderen.

Til de viskeuze fan koppeling naar boven uit het voertuig. Vervang de ventilator unit en draai de koppeling tot 30 voet pond (40 Nm) van het koppel. Herinner dat dit een linkshandige schroefdraad en worden vastgezet tegenover de gebruikelijke richting. Dit aandraaimoment is alleen van toepassing bij gebruik in combinatie met pin moersleutel # 3212; Gebruik geen ander hulpmiddel.

Sluit de negatieve accukabel en uitvoeren van uw voertuig tot de normale bedrijfstemperatuur. Controleer voor de normale werking van de ventilator.

Hints

Je hoeft niet aan de koelvloeistof aan de ventilator te vervangen op een VW Passat uitlekken.

Share This Post