Index / Onderwijs / Hoe de efficiëntie van de glycolyse Bereken

Share This Post

Onderwijs

Hoe de efficiëntie van de glycolyse Bereken

Glycolyse is een term die een reeks reacties die plaatsvinden in verschillende organismen waarbij glucose wordt afgebroken en vormt twee moleculen pyruvaat, twee moleculen NADH en twee adenosine trifosfaat of ATP beschreven. ATP is het principe molec

Advertisement

Glycolyse is een term die een reeks reacties die plaatsvinden in verschillende organismen waarbij glucose wordt afgebroken en vormt twee moleculen pyruvaat, twee moleculen NADH en twee adenosine trifosfaat of ATP beschreven. ATP is het principe molecule gebruikt voor energie door de meeste levende organismen. Eén ATP molecuul 7,3 kcal energie terwijl één glucosemolecuul heeft het potentieel om energie gelijk aan 720 kilocalorieën produceren. Het theoretische rendement van glycolyse als productiemiddel energie in de cel kan gemakkelijk berekend worden met deze waarden.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Bepaal de hoeveelheid energie die door glycolyse in kilocalorieën. Dit wordt bereikt door het aantal mol ATP gevormd door de hoeveelheid energie te vermenigvuldigen, in kilocalorieën per mol van elk ATP molecuul. Er zijn 2 mol ATP geproduceerd glycolyse met elke mol bevatten 7,3 kilocalorieën per mol, hetgeen resulteert in een totaal van 14,6 kcal geproduceerde energie: 7,3 kcal / mol ATP * 2 mol ATP = 14,6 kcal.

Stel een verhouding van de hoeveelheid energie in glycolyse via totale hoeveelheid energie in één glucosemolecuul: 14,6 kcal / 720 kcal.

Verdeel de eerder bepaalde verhouding en zet het resultaat naar een percentage om de efficiëntie van glycolyse te identificeren. Er zijn 14,6 kcal energie geproduceerd in glycolyse uit één glucose molecuul dat 720 kcal, waardoor de efficiëntie van glycolyse identificeren als 2%: 14,6 kcal / 720 kcal = 0,02 en 2%.

Share This Post