Index / Cars / Hoe de dynamo vervangen in een 2001 Chrysler Sebring

Share This Post

Cars

Hoe de dynamo vervangen in een 2001 Chrysler Sebring

De dynamo is een belangrijk onderdeel van het elektrisch systeem van het voertuig. De dynamo is gelegen op de bovenste voorzijde van de motor en wordt op zijn plaats gehouden met twee bevestigingsbouten. De onderdelen bewegen met de klok mee door de

AdvertisementDe dynamo is een belangrijk onderdeel van het elektrisch systeem van het voertuig. De dynamo is gelegen op de bovenste voorzijde van de motor en wordt op zijn plaats gehouden met twee bevestigingsbouten. De onderdelen bewegen met de klok mee door de krukaspoelie met behulp van een serpentine gordel als de motor draait en genereert elektrische stroomsterkte tussen 13,5-14,5 volt. De voornaamste taak het opladen van de batterij voldoende stroom te genereren om de motor te starten en die elektrische spanning aan de voertuigen elektrisch systeem. Een slecht dynamo zal uiteindelijk drain uw batterij en ervoor zorgen dat het elektrisch systeem te mislukken en stoppen met werken. Vaak is een losse of uitglijden poelie riem kan ertoe leiden dat de dynamo defect raken.

Wat je nodig hebt

Socket set

zware moersleutel

Koppel zowel de positieve als de negatieve accukabel met behulp van een dopsleutel. Koppel de elektrische aansluiting op de achterkant van de dynamo.

Neem beide bevestigingsbouten aan weerszijden van de dynamo. Daardoor zal de riemspanning waardoor de dynamo te verwijderen. Haal de alternator en vergelijk deze met de nieuwe om zeker te zijn dat u de juiste vervangende. Inspecteer de riem op overmatige slijtage en scheuren en vervang indien nodig.

Installeer de vervanging dynamo en trek de riem over de poelie wiel. Draai de bandspanning door op de dynamo aan de ene kant met een bar of zware moersleutel. Breng de bouten en draai de dynamo op zijn plaats. Laat ongeveer ΒΌ inch van spelen in de band blijven, die bepaalde niet te vast.

Sluit de elektrische dynamo plug en beide accukabels. Start het voertuig en laat het lopen voor enkele minuten tot de vervanging dynamo volledig op te laden. Bewaak de batterijmeter op uw dashboard om te zien of de reparatie met succes is gemaakt.

Breng het oude dynamo naar de plaats waar het werd gekocht. Sommige dynamo's worden opnieuw geproduceerd en u kunt meestal een gedeeltelijke terugbetaling te ontvangen in ruil voor de oude unit.

Hints

Test uw accu voordat het vervangen van de alternator.

Voer nooit deze reparatie wanneer op een warme motor.

Share This Post