Index / Cars / Hoe de Dynamo op een 2000 Ford Windstar Vervang

Share This Post

Cars

Hoe de Dynamo op een 2000 Ford Windstar Vervang

De Ford Windstar was de belangrijkste minivan van Ford Motor Company voor het modeljaar 2000. Zoals met alle moderne tijdperk Ford voertuigen, de Windstar is gebaseerd op een dynamo assemblage om elektrische stroom te leveren voor diverse accessoires

AdvertisementDe Ford Windstar was de belangrijkste minivan van Ford Motor Company voor het modeljaar 2000. Zoals met alle moderne tijdperk Ford voertuigen, de Windstar is gebaseerd op een dynamo assemblage om elektrische stroom te leveren voor diverse accessoires en aandrijflijn managementsysteem van de minivan, terwijl de motor draait. Als de interne of externe generator voltage regulator zou falen op de Windstar, moet u de dynamo vervangen van om te blijven om het meeste uit van de minivan. Iedereen met basic auto-reparatie vaardigheid kan de alternator op een 2000 Ford Windstar te vervangen in ongeveer een uur.

Wat je nodig hebt

2 ramps

2 wielblokken

batterij moersleutel

Gordelspanner gereedschap

Socket set

Drijven de voorwielen van de Windstar's op de hellingen, zet de parkeerrem en blokkeer de achterwielen door de invoering van de blokken op de grond direct achter de wielen.

Open de motorkap en maak de negatieve accukabel einde van de minpool van de accu met behulp van de batterij sleutel. Verplaats de kabel einde aan de zijkant waar het niet kan contact opnemen met de batterij tot u het opnieuw aansluiten.

Vind de-riem routing diagram, toegepast op de ventilator lijkwade, en gebruik deze om de gordelspanner en dynamo te lokaliseren. Verplaats de gordelspanner van de serpentineaandrijvingen met de gordelspanner gereedschap en duw de gordel opzij terwijl je langzaam de spanner weer op zijn plaats te bewegen.

Verplaats de serpentineaandrijvingen van de alternator poelie met de hand. Ontgrendelen de dynamo grond draad van de achterkant van de dynamo met behulp van de socket set. U kan nodig zijn om te kruipen onder de Windstar naar de achterkant van de dynamo te bereiken, afhankelijk van uw fysieke grootte en behendigheid.

Koppel de bedrading van de achterkant van de dynamo en vervolgens ontgrendelen de dynamo van de motor met de socket set. Trek de alternator weg van de motor met de hand en trek hem uit de motor en van de bodem. Vergelijk de oude en nieuwe dynamo's om ervoor te zorgen dat ze fysiek identiek.

Plaats de nieuwe dynamo op zijn plaats en draai de bouten in de hand. Draai ze vast met de socket set. Sluit de alternator bedrading met de hand en vervolgens bout de grond draad aan de dynamo met de socket set.

Sluit de negatieve accukabel einde te maken aan de negatieve pool van de accu met de batterij sleutel.

Wikkel de serpentineaandrijvingen rond dynamopoelie op dezelfde manier het was voorafgaand aan het verwijderen en verplaats dan de riemspanner opzij met de gordelspanner tool. Houd de riem aan de riem spanrolschijf en langzaam de spanrol terug op zijn plaats. Verwijder het gereedschap en sluit de kap.

Beweeg de wielblokken en rijd de Windstar van de hellingen

Share This Post