Index / Huis / Hoe de Drain op een Miele Optima Series afwasmachine reinigen

Share This Post

Huis

Hoe de Drain op een Miele Optima Series afwasmachine reinigen

De Optima serie vaatwasser drains zijn uitgerust met een triple filtratie component om voedsel deeltjes te vangen en te voorkomen dat gebroken schotel stukken uit te gaan in de afvoer. Hoewel de normale afwasprogramma reinigt het filter op een regelm

AdvertisementDe Optima serie vaatwasser drains zijn uitgerust met een triple filtratie component om voedsel deeltjes te vangen en te voorkomen dat gebroken schotel stukken uit te gaan in de afvoer. Hoewel de normale afwasprogramma reinigt het filter op een regelmatige basis, moet worden verwijderd en gereinigd met de hand als vuil of voedsel deeltjes zich ophopen in de val. De filtratie-systeem is eenvoudig te verwijderen voor periodieke reiniging.

Wat je nodig hebt

  • nylon borstel

    Afwasmiddel

Zoek de filter op de bodem van de vaatwasser, het draaien van de sproeiarm uit de weg indien nodig. Pak de hendel van het filtersysteem en draai tegen de klok in om te ontgrendelen. Til omhoog door de hendel om de filter systeem te verwijderen.

Kies uit elke grof vuil uit het filter met de hand en afvoeren. Spoel het filter onder warm stromend water om kleine vuildeeltjes weg te spoelen.

Bevochtig een nylon borstel met een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Voorzichtig schrobben de buitenkant en de binnenkant van het filter met de borstel, daarna grondig uitspoelen.

Zoek de twee filter klep bevat, een aan de buitenrand van het filter en een in het midden. Knijp de klemmen naar elkaar toe en trek naar boven om het filter klep te openen. Spoel de binnenkant van het filter onder stromend water, en druk op de klep naar beneden om opnieuw te gaan.

Laat het filter terug in de afvoer met het handvat vastgehouden rechts. De hendel naar de voorkant van de machine weer vergrendelen.

Hints

Draag zware rubberen handschoenen om de handen te beschermen bij het verwijderen van gebroken gerecht stukken uit de sifon.

Share This Post