Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe de dichtheid van een Onbekende Oil Meet

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe de dichtheid van een Onbekende Oil Meet

Dichtheid verwijst naar de verhouding van de massa van een stof om zijn volume. Dichtheid wordt niet direct gemeten; Het vereist twee afzonderlijke metingen van massa en volume. Wetenschappers en ingenieurs uit te drukken dichtheid in metrische eenhe

AdvertisementDichtheid verwijst naar de verhouding van de massa van een stof om zijn volume. Dichtheid wordt niet direct gemeten; Het vereist twee afzonderlijke metingen van massa en volume. Wetenschappers en ingenieurs uit te drukken dichtheid in metrische eenheden van gram per milliliter (g / ml). De metingen kunnen echter worden genomen Engels eenheden en worden gemakkelijk omgezet.

Density temperatuurafhankelijk is. De hoeveelheden vloeistoffen te breiden met toenemende temperatuur en dus de dichtheid van de vloeistoffen (en de meeste vaste stoffen) doorgaans af bij toenemende temperatuur. Bijgevolg zullen de meeste chemische naslagwerken die geven getabelleerde dichtheidswaarden de temperatuur waarbij de meting werd genomen (meestal kamertemperatuur, 25 ° C) vermeld.

Wat je nodig hebt

Balance of schaal met een nauwkeurigheid tot 1 gram (0,1 ounces)

Afgestudeerd cilinder of 8-oz. maatbeker

Rekenmachine

Schaf een maatcilinder en balans vergelijkbaar met die in de chemie labs. Een 8-oz. keuken maatbeker gesubstitueerd kan zijn, hoewel dit minder accuraat is. Wanneer een laboratorium saldo niet beschikbaar is, kan een kleine postschaal worden gebruikt.

Tarra het saldo of schaal (dus nul staat), dan wegen de lege cilinder of maatbeker. Noteer dit gewicht voor toekomstig gebruik.

Vul de maatbeker cilinder of ongeveer de helft met de olie en lees de omvang van de gegradueerde markeringen op de zijkant van de houder. Bij gebruik van een maatcilinder, zal de olie een U-vorm aan zijn oppervlak vormen. Dit heet een "meniscus" en de juiste waarde moet worden genomen van de bodem van de U. Noteer dit volume voor toekomstig gebruik.

Bereken het gewicht van de olie in de houder door het aftrekken van het gewicht van de lege houder uit het gewicht van de houder met de vloeistof:

X (het gewicht van de olie) = A (gewicht van de container met olie) - B (gewicht van de lege container).

Converteren deze waarden gemakkelijker eenheden indien gewenst. Wanneer het volume werd gemeten in fluid ounces, omzetten in milliliter (ml) door vermenigvuldiging met 30. Aldus 2,5 oz. zou zijn 2.5 x 30 = 75 ml.

Als het gewicht van de olie werd gemeten in ounces, vertaalt deze naar gram door vermenigvuldiging met 28. Aldus zou 2,0 ounces zijn 2,0 x 28 = 56 gram.

Bereken de dichtheid van de massa in gram te delen door het volume in milliliters. Met de waarden uit stap 5,

56 g / 75 ml = 0,75 g / ml.

Hints

Als een keuken maatbeker wordt gebruikt om het volume van de olie te meten, moet nooit meer in contact met levensmiddelen.

Share This Post