Index / Tuin / Hoe de Deck aandrijfriem Draai voor een John Deere LA105

Share This Post

Tuin

Hoe de Deck aandrijfriem Draai voor een John Deere LA105

De John Deere LA105 werd geproduceerd van 2008 tot 2010. De LA105 kwam uitgerust met een 19,5-pk Briggs & Stratton benzinemotor. De LA105 beschikbaar was met een 52-inch mid-mount snijden dek, een 46-inch front-mount push mes en een 44-inch sneeuwbla

AdvertisementDe John Deere LA105 werd geproduceerd van 2008 tot 2010. De LA105 kwam uitgerust met een 19,5-pk Briggs & Stratton benzinemotor. De LA105 beschikbaar was met een 52-inch mid-mount snijden dek, een 46-inch front-mount push mes en een 44-inch sneeuwblazer bevestiging front-mount. De riem op de LA105 wordt aangedreven door de motor om de snelheid van het maaielement messen controleren. Aanpassing van de spanning van de riem is een relatief eenvoudig proces, hoewel toegang tot de band enigszins moeilijk kan zijn.

Wat je nodig hebt

  • Floor jack

    2 jack stands

    3/8-inch schijf ratel

    Nieuwe spanning controle-arm - optioneel (Part No. GY20059BLE)

    1/2-inch schijf momentsleutel en socket set

Breng de linker (zittend op de maaier) kant van de maaier met een krik, een kant tegelijk. Plaats een krik onder het voorste frame rails en onder de linker achteras aan de achterzijde. Verlaag het maaidek in de laagste mogelijke instelling.

Kniel naast de linkerkant maaidek en verwijder de band wacht op de top van het dek. Gebruik een ratel en socket aan de riem-guard bevestigingsbouten te verwijderen. Verwijder de riembescherming van de maaier.

Inspecteer de meest linkse poelie met de hand om te zorgen dat er geen fysiek spel of losheid in de poelie of spanning systeem. Inspecteer de trekstang en de spanning arm voor bochten, pauzes en overmatige slijtage. Als de arm is gebogen of overmatig versleten, verwijder de linker poelie en vervang de arm.

Draai de bevestigingsbout voor de arm naar de voorkant van het dek. Draai de arm om de riem te scherpen, met behulp van een kleine koevoet indien nodig.

Draai de spanning arm bevestigingsbout tussen de 50 en 60 voet-pond met een 1/2-inch schijf momentsleutel en socket. Installeer de linker kant riembescherming en knus het bevestigingsmateriaal met een ratel en socket. Geen koppel is nodig voor deze dekking.

Share This Post