Index / Cars / Hoe de Crank Sensor Test op een 4,3 Chevy

Share This Post

Cars

Hoe de Crank Sensor Test op een 4,3 Chevy

Als een 4,3 Chevy ervaart krukassensor defect, zal de computer het ontbreken van een signaal detecteren en stel een code die de fout beschrijft. In reactie op de code, zal de check engine lampje branden op het dashboard. Bij moderne auto's is het moe

AdvertisementAls een 4,3 Chevy ervaart krukassensor defect, zal de computer het ontbreken van een signaal detecteren en stel een code die de fout beschrijft. In reactie op de code, zal de check engine lampje branden op het dashboard. Bij moderne auto's is het moeilijk om veel items met elementaire instrumenten, waaronder deze te diagnosticeren. Het enige dat een volt / ohmmeter kan de diagnose is een complete mislukking, omdat de signalen zo snel dat dit type meter heeft geen manier van het weergeven van real-time informatie die een persoon kan zien of te analyseren worden uitgezonden.

Wat je nodig hebt

code scanner

Computer scanner, zoals de Vantage of Tech 11

Volt / ohmmeter in plaats van een computer of code scanner

Controleer of er een check engine lampje op het dashboard. Als het lampje brandt, trekt u de code om de storing herkend door de computer te bepalen door het inpluggen van de code scanner op de onboard diagsnostics poort onder de linkerkant van het stuurwiel. Draai de contactsleutel op. Druk op de knop op de scanner met de vermelding "gelezen." De scanner zal een vijf-cijferige code weer te geven. Cross-reference de code met de code plaat die de code scanner begeleidt. Als de krukas sensor is mislukt of onregelmatig worden, zal hij zeggen: "Krukassensor signaal buiten bereik," of "Krukassensor mislukking."

Wis de code en zet de check engine licht uit door de sleutel in en druk op de knop "Erase."

Controleer de krukas sensor voor een out-of-range of onregelmatige signaal door het aansluiten van de computer scanner om de stekker op de sensor. Plaats de scanner op de juiste wijze door het invoegen van het jaar, te maken en motorinhoud in de computer. Draai de knop naar beneden naar "Krukassensor." Druk op "OK." Onderstreep het signaal integriteit grafiek testen en druk op "OK." Er zijn drie draden in de connector. Een van de buitenste aansluitingen is de accuspanning, het centrale aansluitpool is het PCM, en de andere kant is het sensorsignaal. Plaats de rode draad op de sensor signaal en de zwarte leiden tot een goede grond.

Start de motor en kijken naar de grafiek. Er moeten kwadraat-off spikes in de vorm van gebouwen. Ze moeten allemaal gelijk zijn hoogtes en gelijkmatig verdeeld. Kijk voor intermitterende onregelmatigheden of drop-outs een indicatie van een falende sensor. Draai de computer knop tot het onderstreept de frequentie en druk op "OK." Bekijk de gemiddelde frequentie en duty cycle. Vergelijken met de weergegeven data onderin het scherm. De gegevens tonen de juiste en bruikbare hoeveelheid afwijking. Als de real-time parameters anders dan vermeld als bruikbare, een defect kan raken.

Controleer de krukas sensor voor een no-signaal situatie met de scanner of de volt / ohmmeter. Trek de stekker van de sensor. Zet het contact aan en test de connector voor de accuspanning. Wanneer geen spanning is, het probleem bedrading. Als de spanning aanwezig is, sluit de stekker. Met de sleutel nog steeds op, controleer het centrum draad met de motor uit. De lezing over de voltmeter moet minder zijn dan 100 mV zijn. Als het meer dan dit leest, vervang dan de sensor.

Share This Post