Index / Cars / Hoe de Check Engine Light Reset op een Ford Sport Trac

Share This Post

Cars

Hoe de Check Engine Light Reset op een Ford Sport Trac

Ford Explorer Sport Trac een check engine licht dat gaat branden om u te waarschuwen van diagnostische foutcodes opgeslagen in de aandrijflijn besturingsmodule. Zodra u de codes op te halen, het oplossen van het probleem, en reparatie van het problee

Advertisement

Ford Explorer Sport Trac een check engine licht dat gaat branden om u te waarschuwen van diagnostische foutcodes opgeslagen in de aandrijflijn besturingsmodule. Zodra u de codes op te halen, het oplossen van het probleem, en reparatie van het probleem, zal de tijd gekomen om de check engine licht resetten. Met het juiste gereedschap en een paar minuten van de tijd, kan iedereen met basic autoreparatie ervaring het licht opnieuw in te stellen. reset nooit het licht zonder eerst de zorg te corrigeren.

Wat je nodig hebt

scanner

Klim in voorbank van de Sport Trac en verwijder de stofkap van de voorzijde van de diagnose-poort. De haven bevindt zich net onder het dashboard aan de bestuurderszijde. U kunt de haven te identificeren door te zoeken naar de zwarte behuizing, die de letters "DTC" heeft reliƫf in zijn gezicht.

Steek datalink kabel van de scanner is in de diagnostische poort. De meeste grote auto-onderdelen retailers bieden een breed scala van scan gereedschappen voor aankoop. Zorg ervoor dat degene die je werkt met Ford OBD-II software te kopen.

Voer de scanner door middel van een zelftest. U moet verwijzen naar de handleiding van de scanner de specifieke eigenaar van de voor het uitvoeren van een zelftest met uw specifieke merk en model van de scanner.

Schakel de codes wanneer de scanner wordt u gevraagd om dit te doen. Dit wordt meestal gedaan door het selecteren van "JA" wanneer de scantool prompt op het beeldscherm van de scanner verschijnt.

Voltooi de zelftest en koppel de datalink kabel van diagnostische poort van de Sport Trac's. Plaats de stofkap terug via poort om verontreiniging van de poort tegen vuil, stof en ander vuil te voorkomen.

Hints

Diagnostische foutcodes (DTC's) komen overeen met het oplossen van problemen testen die, wanneer deze wordt uitgevoerd, wijzen de storing het voertuig ervaart. de check engine licht opnieuw instellen zonder eerst de storing repareren geeft gewoon de Sport Trac geheugenverlies en kan leiden tot verdere schade.

Share This Post