Index / Huis / Hoe de CFM van een badkamer ventilator Bereken

Share This Post

Huis

Hoe de CFM van een badkamer ventilator Bereken

Badkamer fans werken door het recirculeren van de lucht in uw badkamer met buitenlucht. Deze ventilatoren zijn noodzakelijk in raamloze badkamers, omdat de geaccumuleerde vocht uit douche, bad of kranen kunnen leiden tot schimmel en meeldauw schade.

AdvertisementBadkamer fans werken door het recirculeren van de lucht in uw badkamer met buitenlucht. Deze ventilatoren zijn noodzakelijk in raamloze badkamers, omdat de geaccumuleerde vocht uit douche, bad of kranen kunnen leiden tot schimmel en meeldauw schade. Badkamer fans komen in verschillende maten, en als je van plan bent over het installeren van een, moet u weten of het voldoende is voor een badkamer in uw huis. Een paar snelle metingen en een eenvoudige berekening kan u helpen de juiste maat ventilator voor uw badkamer te bepalen.

Wat je nodig hebt

  • Rolmaat

Met behulp van een meetlint, berekent het totale volume van de badkamer door de lengte maal de breedte maal de hoogte vermenigvuldigen voeten. Zorg ervoor dat u bad en douche ruimte in uw berekeningen. Als u toegang tot de originele bouwtekeningen van uw huis hebt, kun je de metingen wieg van daar, maar een meetlint werkt net zo gemakkelijk.

Verdeel het volume van uw badkamer in de voeten met 7,5. Het resultaat is de CFM of kubieke voet per minuut waardering nodig zijn voor uw badkamer ventilator. De CFM staat voor de luchtstroom die nodig is om de lucht volledig te wisselen in uw badkamer 8 keer in een uur. Dus als je een badkamer die is 12 voet lang, 15 voet breed en 10 voet lang, dan heeft het een volume van 1.800 kubieke voet (12 x 15 x 10) en een CFM van 240 (1800 / 7.5).

Als alternatief kunt u de CFM bepalen door het totale volume van uw badkamer te delen door 60 - het aantal minuten in een uur - en dan de resultaten te vermenigvuldigen met 8 - het aantal volledige circulaties nodig is voor een badkamer ventilator om effectief te functioneren . Dus als uw badkamer is 20 voet lang en 8 voet breed en 9 voet lang, heeft een inhoud van 1440 kubieke voet (20 x 8 x 9). Delen dat getal met 60 gelijk aan 24 (het aantal kubieke voet waarvan elke minuut voor een volledige recirculatie worden gerecirculeerd per uur) en dat getal met 8 (het aantal keren dat de lucht moet per uur recirculeren vermenigvuldigen de badkamer vorm te houden gratis) is gelijk aan 192: de CFM vereist door een ventilator in die badkamer geïnstalleerd.

Controleer de CFM rating op de verpakking van elke badkamer ventilator u van plan bent te kopen. Het moet de CFM waarde u berekend in de vorige stap passen.

Hints

Als je geen tijd hebt om het even welke formele berekeningen te maken, kunt u de ruwe CFM voor uw badkamer ventilator op basis van het aantal armaturen de badkamer bevat te bepalen. Elk toilet, douche en ligbad heeft ongeveer 50 CFM per stuk, terwijl een bubbelbad heeft 100 CFM. Hoewel het niet zo effectief als een ventilator met een goede CFM vindt u een kleinere ventilator direct boven deze armaturen installatie (bijvoorbeeld een 50 CFM ventilator boven het toilet) om een ​​minimum ventilatiebehoefte voldoen.

Share This Post