Index / Cars / Hoe de Carburateur reinigen op een 400ex

Share This Post

Cars

Hoe de Carburateur reinigen op een 400ex

De TRX400EX was een all-terrain voertuig dat door Honda tussen 1999 tot 2008. De 400ex gebruikten dezelfde 397 cc, single-cilinder motor wordt gebruikt door Honda's XR400 crossmotor, het verstrekken van voldoende vermogen om de meeste off-road liefhe

Advertisement

De TRX400EX was een all-terrain voertuig dat door Honda tussen 1999 tot 2008. De 400ex gebruikten dezelfde 397 cc, single-cilinder motor wordt gebruikt door Honda's XR400 crossmotor, het verstrekken van voldoende vermogen om de meeste off-road liefhebbers opvrolijken. Echter, enkele carburateur de 400ex is gevoelig voor verstopping tijdens langere perioden van opslag tijdens het off-season. Klompen zijn gevormd als de brandstoftoevoer reduceert tot een groene slib dat jets de carburateur en brandstof passages vult. Alle spatborden ATV en carrosseriedelen worden verwij- derd om de carburateur, die vervolgens moet worden gedemonteerd voor een grondige reiniging.

Wat je nodig hebt

5 mm inbussleutel

Phillips schroevendraaier

10 mm-aansluiting

Dopsleutel

Tang

Gasfles

platte schroevendraaier

12 mm steeksleutel

7 mm steeksleutel

houder

Carburateur reinigingsmiddel

Aerosol carburateur schoner

Water

Luchtcompressor

Parkeer de ATV op een vlakke werkruimte en trek de handrem. Laat de motor afkoelen gedurende minimaal 30 minuten.

Verwijder de zitting en achterspatbord montage, met behulp van de ontgrendeling onder de rechterkant van de zitting. Til de achterkant van het spatbord montage naar boven en trek het vervolgens naar de achterkant van de ATV totdat deze volledig kan worden verwijderd.

Schroef de tankdop. Duw op het midden van de benzinetank deksel stuwing clips, met de punt van een kruiskopschroevendraaier. Trek alle vier clips uit het deksel gas tank en til het deksel van de gastank. Schroef de tankdop op zijn plaats.

Verwijder de zijpanelen aan beide zijden van de gashouder, met een 5 mm inbussleutel. Draai beide bouten van de basis van het voorspatbord onder de brandstoftank, met behulp van een 5 mm inbussleutel. Verwijder de bouten uit de onderzijde van beide zijden van het spatbord boven de voorwielen, met een 10 mm aansluiting en een dopsleutel. Schuif het voorspatbord naar de voorkant van de ATV totdat deze volledig kan worden verwijderd.

Draai de gastank draaiknop in de stand uit en trek de brandstofslang af van de klep uitlaat, met een tang. Haak de bevestigingsbanden van de basis van de gastank. Draai de bevestigingsbouten van de voorkant van de tank met behulp van een 10 mm socket. Til de benzinetank off van de ATV.

Trek de carburateur afvoerslang aan de onderzijde van de vlotterkamer carburateur, vrij van het frame van het ATV. Plaats het uiteinde van de slang in een gas kan, dan draait u de vlotterkamer aftapschroef, met een platte schroevendraaier. Draai de schroef zodra alle van de benzine heeft afgetapt uit de carburateur.

Trek de ontluchtingsslang off van de rechterkant van de carburateur. Draai het luchtfilterhuis duct en de motor inname klemmen, gelegen aan de voorzijde en achterzijde van de carburateur, met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Duw de lucht doos kanaal af van de carburateur, trek de carburateur van de motor inname.

Verwijder de gasklep deksel op de rechterkant van de carburateur, met een kruiskopschroevendraaier. Maak de gaskabel borgmoer, met behulp van een 12 mm steeksleutel en verwijder de gaskabel en de kabel einde van de gasklep. Trek de ontluchtingsslang assemblage off van de bovenkant van de carburateur.

Verwijder de lucht afsluiter en het voorjaar aan de goede kant van de carburateur, in de buurt van de carburateur inlaat, met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Verwijder de vlotterkamer, accelerator pompdeksel, de lente en het middenrif van de bodem van de carburateur, met behulp van een kruiskopschroevendraaier.

Trek de keerplaat uit van de centrale straal toren onderaan de carburateur. Verwijder de vlotter en vlotter pin, met behulp van een kleine punch, til de vlotter van zijn plaats. Schroef de belangrijkste jet en de naald jet houder van de centrale straal toren, met een platte schroevendraaier en een 7 mm steeksleutel. Schroef de trage jet, gelegen in het jet goed naar voren van de centrale straal toren, met een platte schroevendraaier.

Draai de stelschroef, die zich onder de carburateur uitlaat, met de klok mee met een platte schroevendraaier en tel het aantal beurten nodig is om licht plaats de schroef tegen de carburateur lichaam. Draai de stelschroef en de veer te verwijderen.

Plaats de stelschroef, de belangrijkste jet, trage jet, naald jet houder en zweven kamer in een container gevuld met carburateur reinigingsmiddel voor een minimum van een uur. Verwijder de onderdelen en goed naspoelen met warm water. Blaas perslucht door de jets en föhnen van de onderdelen.

Spuit de carburateur van brandstof en lucht passages met een spuitbus carburateur reinigingsspray, dan blaas perslucht door de passages. Herhaal dit zonodig om de lucht vrij kan passeren alle van de carburateur passages.

Installeer de stelschroef en de lente. Draai de schroef met de klok mee totdat deze licht zetels, draai dan de schroef tegen de klok in evenveel beurten als nodig was om de schroef plaats in stap 11. Breng de naald jet houder, de belangrijkste jet, trage jet, float ventiel, vlotter, keerplaat en vlotterkamer. Installeer het gaspedaal pomp middenrif, de lente en de dekking. Installeer de lucht cut-off ventiel en het voorjaar.

Schuif de gaskabel uiteinde in de carburateur gasklep, draai dan de kabelslot moer. Installeer de gasklep te dekken. Plaats de ontluchtingsbuis samenstel aan de bovenzijde van de carburateur.

Installeer de carburateur in de motor inlaat en verwijder de lucht box duct op de carburateur inlaat. Draai beide klemmen. Duw de ontluchtingsslang naar het mondstuk aan de rechterzijde van de carburateur.

Plaats de gastank, gevolgd door het voorspatbord, zijpanelen en benzinetank deksel. Installeer de zitting en achterspatbord montage op de ATV.

Hints

Benzine is licht ontvlambaar. Rook niet en werken in de buurt van open vuur, terwijl onderhoud van uw ATV's brandstofsysteem.

Draag beschermende handschoenen tijdens het werken met carburateur schoonmaakmiddelen om huidirritaties te voorkomen.

Share This Post