Index / Tuin / Hoe de Carburateur reinigen in een Riding Mower

Share This Post

Tuin

Hoe de Carburateur reinigen in een Riding Mower

Als uw riding grasmaaier niet onmiddellijk begint, verliest macht tijdens het gebruik, overstromingen of weigert te starten zonder een afkoelingsperiode tijdens het maaien, kan uw carburateur verstopt zijn. Wanneer smurrie en lak verstoppen de float,

AdvertisementAls uw riding grasmaaier niet onmiddellijk begint, verliest macht tijdens het gebruik, overstromingen of weigert te starten zonder een afkoelingsperiode tijdens het maaien, kan uw carburateur verstopt zijn. Wanneer smurrie en lak verstoppen de float, het kan niet zorgen voor de luchtstroom die nodig is om de verbranding te onderhouden, waardoor uw maaier tot stilstand.

Wat je nodig hebt

 • Grote, volledig opgeladen ABC brandblusser

  Chemisch bestendige wegwerphandschoenen

  Wrap-around oogbescherming

  1 of meer box ventilatoren of andere ventilatie

  Dopsleutel set

  Schone plastic container

  Bougiesleutel of socket

  kleine pick

  Thin-gauge wire

  Double-ended plamuurmes

  Spray carburateur schoner

  Parts borstel

  papieren handdoeken

  Metalen container met goed sluitend deksel

  nieuwe pakkingen

  Nieuw luchtfilter

  Nieuwe bougie

  Vers, superbenzine

  Fuel injector cleaner

Maaien totdat je geen brandstof meer en laat de motor afkoelen gedurende 20 tot 30 minuten, of uitlekken en verwijder de tank, terwijl de maaier naar buiten voordat je naar de volgende stap. Koppel de bougiekabel los en verwijder de bougie van de maaier naar een toevallige start te voorkomen.

Open alle deuren en ramen en uitvoeren van een ventilator terwijl u werkt, of buiten het werk. Hebben een grote, volledig opgeladen ABC brandblusser binnen vingertop bereik en doven alle open vuur of rookwaren. Don chemisch bestendige wegwerphandschoenen en wrap-around oogbescherming.

Verwijder de bout uit de bovenklep van de carburateur en opzij leggen in een schone plastic container. Verwijder het luchtfilter. Plaats het in dezelfde container als de bout.

De kom moer, die ook de belangrijkste brandstofstraal, van onder de carburateur. Schraap de oude pakking uit de kom moer met behulp van een double-ended plamuurmes of iets dergelijks, als de pakking heeft afgebroken.

Passeert een dun stuk draad door de kleine brandstof gat in de moer om eventueel vuil te verwijderen. Gebruik een kleine pick om voorzichtig schrapen vuil uit de schacht van de moer.

Spray de kom moer met carburateur schoner totdat het nat is druipend en gebruik een borstel om weg te reinigen van alle resterende residu. Veeg droog op een papieren handdoek.

Spuit de buitenkant van de carburateur kom met carburateur schoner en veeg het droog met een papieren handdoek om eventueel vuil te verwijderen. De kom van de carburateur.

Gebruik een keuze te schrapen langs de rand en in elk inkepingen aan de binnen- en buitenkant van de kom om vuil los te maken. Spuit de binnen- en buitenkant van de kom met carburateur reiniger totdat druipen.

Gebruik een onderdelen borstel om de kom binnen en van buiten totdat al het vuil wordt losgemaakt schrobben, te besproeien met meer carburateur schoner als dat nodig is. Vegen schoon met keukenpapier.

Verwijder de oude pakking uit de carburateur en vervang deze volgens de aanwijzingen in de handleiding van uw eigenaar. De pakking op de kom moer ook.

Zet de kom terug op de carburateur en draai de kom moer. Veeg alles schoon met een papieren handdoek nog een keer.

Vervang de oude bougie door een nieuwe en het aansluiten van de bougiekabel. Vervang en vul de brandstoftank met verse, superbenzine. Voeg brandstof-injector reiniger voor benzine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Heeft u een vertrouwde assistent Schakel het maaidek uit en start de tractor met de rem op de trekker in de neutrale stand. Laat de motor stationair tot medium-hoog voor twee tot drie minuten.

Spritz de carburateur vat met carburateur schonere via het luchtfilter intake tot de motor klinkt als het gaat over tot stilstand. Stationair draaien van de motor tot medium-hoog weer. Herhaal viermaal.

Installeer een nieuw luchtfilter als het schuim is afgebroken of als het een papieren-stijl filter. Reinig het oude schuim filter door het weken in carburateur schoner, knijpen het uit en te laten drogen voordat u deze vervangt, als het schuim is nog steeds intact.

Vul de benzinetank met superbenzine na het uitvoeren van de maaier tot de tank loopt droog.

Hints

"De carburateur verstopt wanneer u uw maaier lopen met goedkope brandstof of bewaar het voor zonder aftappen van de brandstoftank en lijnen", aldus kleine motor reparatie specialist Phillip McKnight. Gebruik premium brandstof om je levensduur van de motor en de prestaties te verlengen en afvoer van de brandstofleidingen en de tank wanneer de maaier niet in gebruik is voor meer dan 30 dagen.

Share This Post