Index / Bedrijf / Hoe de Bell Curve Toepassen op Werknemer Reviews

Share This Post

Bedrijf

Hoe de Bell Curve Toepassen op Werknemer Reviews

Niet iedere werknemer kan zijn boven het gemiddelde, maar soms is de prestatie-evaluatie proces kan het lijken alsof dat het geval is. Managers in de hoop om de vooruitzichten van hun werknemers of die terughoudend negatief te versterken kan het moei

AdvertisementNiet iedere werknemer kan zijn boven het gemiddelde, maar soms is de prestatie-evaluatie proces kan het lijken alsof dat het geval is. Managers in de hoop om de vooruitzichten van hun werknemers of die terughoudend negatief te versterken kan het moeilijk voor bedrijven om sterren te herkennen of het bepalen van de zwakke schakels bij ontslagen nodig zijn te maken. Waarbij managers te rangschikken op een bell curve elimineert dit probleem, hoewel het anderen creëert omdat het zo doet.

Volg het patroon

Een bell curve gaat ervan uit dat een bedrijf heeft een normale verdeling van talent. Dat is een statistische term die de meeste mensen tussen twee standaardafwijkingen van het gemiddelde, en een gelijk aantal werknemers vallen op elke zijde van de scheidslijn. Een klein aantal hoogpresteerders rust op de rechterkant van de bell curve, terwijl de weinige slechtst presterende werknemers aanwezig zijn op de uiterst links. Het toepassen van de bell curve van medewerkers reviews betekent ervoor te zorgen dat uw werknemer rankings vallen in dat patroon, met de meeste wezen gerangschikt als gemiddeld.

Het beperken van Rankings

Om de bel bochten toepassing vereist strikte beperkingen voor werknemers ratings. In veel gevallen is het beperkt hoeveel werknemers kan worden gegeven aan de hoogst mogelijke rating of vereist dat een op de 10 werknemers het laagst mogelijke score krijgt. In een kleiner bedrijf, kan dit betekenen dat de eigenaar is verantwoordelijk voor de indeling en de tarieven iedereen tegen alle andere individuen. In grotere bedrijven, kan de bel curve worden opgenomen in de divisie-niveau, wat betekent dat managers kunnen zich bevinden strijden voor de positie van hun werknemers in de grotere eenheid.

Stel de Standards

Werkgevers die van plan zijn om hun werknemers te rangschikken dient de normen en verwachtingen duidelijk te maken. Een sales force kan worden gerangschikt door totale verkochte dollars of door de prestaties van een individu in relatie tot zijn beoogde aantallen. Andere kunnen worden gerangschikt op basis van een client beoordeling. Veel bedrijven staan ​​hun werknemers in meerdere gebieden en vervolgens hun positie op de bell curve bepalen door samenvoeging van de nummers. Dit maakt het mogelijk werkgevers om medewerkers waar zij niet voldeden aan het merk te vertellen en het ontwikkelen van een plan om de prestaties te verbeteren.

Bell Curve Uitdagingen

Het toepassen van de bell curve is niet altijd even gemakkelijk of zelfs wenselijk. Een bedrijf dat is gebaseerd op samenwerking en werkteams, bijvoorbeeld, kan niet worden geholpen door een evaluatiesysteem dat zijn werknemers op het functioneringsgesprek moment kuilen tegen elkaar. In deze gevallen moeten managers extra zorg bij de uitvoering van het systeem om ervoor te zorgen dat is niet bevorderlijk voor ongezonde concurrentie of jaloezie. Het houden van het moreel hoog op een team waar sommige zijn zeer beloond en anderen bekeken negatief, toen allemaal verantwoordelijk voor hetzelfde project zijn geweest, kan zelfs de meest ervaren manager uitdagen.

Share This Post