Index / Gezondheid / Hoe de behandeling van hoge creatinine

Share This Post

Gezondheid

Hoe de behandeling van hoge creatinine

Creatinine is een afvalproduct in je lichaam. Normaal gesproken, je nieren filteren creatinine uit je bloedbaan. Als u een hoge creatinine niveaus, duidt dit op een probleem met uw nieren. Nierfunctie kan een verminderde van chronische nierziekte of

Advertisement

Creatinine is een afvalproduct in je lichaam. Normaal gesproken, je nieren filteren creatinine uit je bloedbaan. Als u een hoge creatinine niveaus, duidt dit op een probleem met uw nieren. Nierfunctie kan een verminderde van chronische nierziekte of acuut nierfalen geworden. Als de diagnose is acuut nierfalen, kunt u in staat om volledige nierfunctie te herstellen. Chronisch nierfalen vereist lopende behandeling. Om een ​​verminderde nierfunctie de behandeling, moet u de onderliggende oorzaak van uw nierproblemen te behandelen. De nierfunctie kan afnemen als gevolg van hoge bloeddruk, diabetes en mogelijk een hoog cholesterolgehalte.

Wat je nodig hebt

hypertensie drug

urineafdrijvend

diabetes drug

cholesterol drug

dialysemachine

Stap 1

Behandel uw hoge bloeddruk, als dit het onderliggende aandoening waardoor uw nieren abnormaal functioneren. U kunt hoge bloeddruk medicatie nodig heeft, zoals een ACE-remmer. Uw arts kan ook adviseren een diureticum als uw bloeddruk medicatie is niet voldoende.

Stap 2

De controle van uw diabetes. Diabetes kan ook schade aan de nieren veroorzaken. Als u niet in staat om uw bloedsuikerspiegel afdoende te beheersen door middel van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging bent geweest, kan het nodig zijn om diabetes medicijnen of insuline.

Stap 3

Verlaag uw LDL-cholesterol. Hoog cholesterol kan ook een factor in verminderde nierfunctie zijn. Je moet een strenge, vetarm dieet te volgen, samen met een consistente oefening plan om uw cholesterol te verlagen. Uw arts kan ook aan cholesterolverlagende medicijnen.

stap 4

Bereid je voor op dialysebehandeling. Dialyse is een proces waarbij uw bloed wordt gefilterd door een machine. Dit verwijdert gifstoffen en andere afvalstoffen uit je lichaam, omdat uw nieren niet in staat zijn om goed te functioneren. Praat met uw arts over uw dialyse opties. U kunt in staat zijn om dialyse te gebruiken in uw huis. Nachtelijke dialyse filtert uw bloed als je slaapt. Of u kan nodig zijn om naar een dialysecentrum drie keer per week voor enkele uren.

stap 5

Volg uw arts heeft voorgeschreven dieet plan of werken met een diëtist om een ​​passende maaltijd plan voor u te ontwikkelen. Verminderde nierfunctie betekent dat u niet in staat om grote hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen, zoals eiwitten te eten zal zijn. Met inbegrip van te veel eiwit, natrium of kalium niveaus in uw dieet zal schadelijk zijn voor uw gezondheid, als uw nieren niet in staat om goed te filteren zijn.

Share This Post