Index / Gezondheid / Hoe de behandeling van een gescheurde enkelband

Share This Post

Gezondheid

Hoe de behandeling van een gescheurde enkelband

De enkel is een gezamenlijke, waar botten van de voet en het been ontmoeten. Zij worden op hun plaats gehouden door taaie, flexibele weefsel genaamd ligamenten. Ligamenten voorkomen onnatuurlijke bereik van de beweging en houden de botten verbonden.

Advertisement

De enkel is een gezamenlijke, waar botten van de voet en het been ontmoeten. Zij worden op hun plaats gehouden door taaie, flexibele weefsel genaamd ligamenten. Ligamenten voorkomen onnatuurlijke bereik van de beweging en houden de botten verbonden. Een verstuikte enkel is een onnatuurlijk gedraaid of gerold enkel. Verstuikingen worden veroorzaakt wanneer de ligamenten die het enkelgewricht zijn plaats te houden ofwel worden uitgerekt of gescheurd. Als u last heeft van een gescheurd ligament, je verstuikte enkel is net iets ernstiger dan een gespannen ligament.

Stap 1

Vermijd lager gewicht op de geblesseerde enkel om pijnlijke symptomen te voorkomen. Gebruik krukken als je moet staan. Voor het grootste deel, je moet rusten zoveel mogelijk.

Stap 2

Behandel de zwelling geassocieerd met een verstuikte enkel uit een gescheurd ligament door het wikkelen van de enkel met compressieverbanden. Hiermee wordt voorkomen dat de vloeistof uit het bundelen van de geblesseerde enkel. U moet houden ook de geblesseerde enkel verhoogd wanneer dat mogelijk is.

Stap 3

Ijs de verstuikte enkel met een zak ijs aan de bloedvaten in het gebied vernauwen. Dit zal helpen de zwelling naar beneden gaan, ook. Binnen twee dagen na het letsel, ijs het gebied meerdere malen per dag gedurende maximaal 30 minuten per keer.

stap 4

Een verstuikte enkel uit een gescheurd ligament is pijnlijk. Over-the-counter pijnstillers zoals Tylenol of Motrin kan helpen verlichten van de pijn. Als de pijn wordt erger dan wat over-the-counter medicatie kan verlichten, moet u uw arts onmiddellijk te zien. Dit kan een teken van een onderliggende complicatie met uw enkelletsel zijn.

Hints

De meeste enkelletsel kan worden behandeld met thuisbehandeling, maar je moet nog steeds een medische professional te beoordelen het. Uw ligament kan volledig worden gescheiden, die een operatie of een enkel gegoten nodig. Sommige enkelletsel maskeren gebroken botten en vereisen bot instelling om correct te genezen. Gebruik alleen deze stappen om de behandeling van uw gescheurd ligament als u toestemming gekregen door uw arts.

Share This Post