Index / Ambachten / Hoe bouw Model huizen uit Balsa Wood

Share This Post

Ambachten

Hoe bouw Model huizen uit Balsa Wood

Balsahout is een gebruikte materiaal door bouwers modellen van structuren, zoals woningen en commerciële gebouwen te creëren. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te snijden en relatief goedkoop. Het nadeel is dat het ook makkelijk te breken en zal een h

AdvertisementBalsahout is een gebruikte materiaal door bouwers modellen van structuren, zoals woningen en commerciële gebouwen te creëren. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te snijden en relatief goedkoop. Het nadeel is dat het ook makkelijk te breken en zal een houtnerf te laten zien als ze niet goed gevuld of bedekt voor het schilderen. Elk project zal anders zijn, zodat de hier beschreven proces is algemeen en zou kunnen profiteren van de wijziging, afhankelijk van de doelstellingen van de modelbouwer en het gewenste niveau van detail.

Wat je nodig hebt

Schuimkern board of geëxtrudeerd polystyreen isolatie

Balsa houten platen

Balsa strips 1/8 inch tot 1/16 inch breedte

Heerser

Fijne punt potlood

hobbymes

One-inch rechte spelden

Punttang

Snijd een deel van schuimkern boord of geëxtrudeerd polystyreen isolatie als basis voor het model huis. Geëxtrudeerd polystyreen isolatie is beter voor een stand alone model, want het is dikker. Schuimkern werkt beter als u van plan om het model te plaatsen in een diorama of een modelspoorbaan.

Bepaal welke schaal het huis zal de grootte van de wanden bepalen. In de echte wereld, elk verhaal van een huis typisch ongeveer 144 inches lang. Verdeel dat aantal door de omvang noemer aan het model afmetingen voor de hoogte te krijgen, als een baseline.

Markeren de afmetingen van elke muur, op balsahout, met behulp van een liniaal en potlood. Markeer de plekken voor ramen en deuren, evenals.

Knip langs de gemarkeerde secties met een hobby mes. Zorg ervoor dat u de rechte rand van de liniaal te gebruiken als een gids.

Markeer de buitenste randen van de structuur van het huis op de basis.

Druk twee of drie rechte pennen door het schuim langs elke basislijn, en keer het schuim, zodat de scherpe randen van de pennen uit te steken. Deze zullen ondersteuning toe te voegen tijdens de bouw.

Schuif twee aangrenzende muren naar beneden over de rechte pennen, langzaam. Pas het niveau, zodat de wanden ontmoeten onder een rechte hoek.

Een dunne lijn van witte lijm langs het punt waar de wanden ontmoeten, en plaats een balsa strip op het kruispunt te ondersteunen. Laat de lijm drogen alvorens verder te gaan.

Herhaal dit proces tot alle wanden zijn op hun plaats.

Breng een dunne lijn van witte lijm op de toppen van de muren, dan gelden vellen balsa voor het dak. Deze kunnen worden vastgezet met rechte pennen, indien nodig.

Hints

Het bepalen van schaal is gewoon een kwestie van de divisie. Bijvoorbeeld, HO schaal 1/87 van de grootte van de echte wereld objecten. Om een ​​schaal verhaal van een huis te krijgen, verdeel 144 inch bij 87-1,655 inch te krijgen.

Zorg ervoor dat je consequent meeteenheden gebruiken op schaal te bepalen. Niet meter en inches of meters en centimeters te mengen.

Zorg voor voldoende tijd voor de lijm te drogen tussen de stappen.

Een primerlaag of een dunne pleisterlaag kan helpen verhullen elke houtnerf, maar met balsa, dit over het algemeen minimaal.

Windows kan worden gemaakt met plasticfolie teruggewonnen uit blister verpakking.

Share This Post