Index / Huis / Hoe bouw je een Wood Table Top Podium

Share This Post

Huis

Hoe bouw je een Wood Table Top Podium

Een eenvoudige tafelblad podium is een handig hulpmiddel voor bedrijven, scholen en kerken die multifunctionele ruimtes voor lezingen of presentaties. Een podium geeft de spreker een duidelijk standpunt voor het plaatsen van aantekeningen en andere r

AdvertisementEen eenvoudige tafelblad podium is een handig hulpmiddel voor bedrijven, scholen en kerken die multifunctionele ruimtes voor lezingen of presentaties. Een podium geeft de spreker een duidelijk standpunt voor het plaatsen van aantekeningen en andere referentie materialen op een comfortabele hoogte onder een hoek in de richting van de spreker voor eenvoudig aflezen. De opgegeven afmetingen zijn uitgaande van een standaard tafel hoogte van 30 inch en een gemiddelde volwassen spreker. Stel de hoogte van het podium gezicht en zijden ter compensatie van eventuele wijzigingen die u nodig hebt.

Wat je nodig hebt

 • 3/4-inch kabinet-grade multiplex

  Rolmaat

  winkelhaak

  Luchtcompressor

  pin tacker

  Houtlijm

  Cirkelzaag

  Tafelcirkelzaag (optioneel)

  houtpasta

  Fine-schuurpapier

Voorbereiding

Snij je podium stukken uit ¾-inch kabinet-grade multiplex. Knip een stuk 18 inch breed en 20 inch lang. Mark een korte zijde van dit stuk 8 inch van de 18 inch einde. Markeer de andere rand 8 duim van de andere kant. Markeer een diagonale lijn tussen de twee en snijd langs het. Dit laat je twee stukken 18 duim breed, 8 inch aan de korte kant en 10 inch aan de lange zijde. Dit zijn de zijkanten van je podium.

Snijd de resterende stuks: een 24 "x10¾" (het podium vooraan), een 24 "x26" (het podium boven) en een 18 "x22½" (het podium basis). Stel uw tafel of cirkelzaagblad naar een 25-graden en snijd een korte zijde van het 24 "x10¾" stuk naar een 25 graden schuine creëren. Dit is jouw podium front. De verstekhoeken edge zal overeenkomen met uw zijstukken, waardoor de bovenkant van het podium gelijkmatig zitten.

Markeer de twee zijpanelen en het podium voor 3/4 duim van hun vierkante onderkant. Gebruik een winkelhaak om het merk helemaal over de stukken te maken, zorg ervoor dat de merken zijn aan de binnenkant van de stukken. Deze merken schetsen waar u uw podium basis zal installeren.

bijeenkomst

Lijm en spijker de twee zijstukken naar het podium front. Voer een kraal van houtlijm langs de 10-inch rand van elk zijpaneel. Stel ze gelijk met de randen van het podium voorzijde, met het podium vooraan ze overlappen. Zorg ervoor dat de korte zijde van uw verstek rand op het podium vooraan kijkt uit op het podium kanten. Gebruik een pin nailer, een kleine-gauge, lucht aangedreven tacker met een compressor, om de stukken samen te nagelen.

Voer een kraal van houtlijm langs de bovenste rand van het podium voor- en zijkanten. Zet de 24 "x26" stuk gecentreerd op de top van het podium. Nagel naar de top van de zijkanten en achterkant.

Voer een kraal van houtlijm langs de rand van het resterende stuk triplex. Dit zal je basis zijn. Leg het podium plat op de voorzijde en zet de voet binnen het podium met de bovenkant, zelfs met de markeringen op de zijkanten en de voorkant van de binnenkant van het podium. Spijker de basis in plaats.

Vul alle nagel gaten met hout vulstof en zand het podium met fijn schuurpapier.

Hints

Richt uw tacker met het handvat in lijn met de rand die u fotografeert in om te voorkomen dat de nagels te buigen naar buiten door de zijkant van je werk.

Share This Post