Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe bouw je een miniatuur Geodesic Dome

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe bouw je een miniatuur Geodesic Dome

De driehoek is een van de meest stabiele vormen in de natuur. Een geodetische koepel is gevormd geheel uit driehoeken, waardoor het een zeer stabiele structuur, zelfs wanneer het is gemaakt van lichtgewicht materiaal zoals rietjes. Maak een koepel va

AdvertisementDe driehoek is een van de meest stabiele vormen in de natuur. Een geodetische koepel is gevormd geheel uit driehoeken, waardoor het een zeer stabiele structuur, zelfs wanneer het is gemaakt van lichtgewicht materiaal zoals rietjes. Maak een koepel van rietjes en zien hoeveel gewicht zal steunen. Vergelijk het met een drinken stro kubus dezelfde grootte.

Wat je nodig hebt

Red rietjes

Blauwe rietjes

Heerser

Schaar

band

Snijd 35 blauwe rietjes 12 cm lang. Snijd 30 rode rietjes 11 cm lang. Tape 10 blauwe rietjes samen end-to-end naar een ring. Dit is de basis van de koepel.

Band een uiteinde van een blauw stro aan elk uiteinde van één van de rietjes in de basisring. Dat het andere uiteinde van deze rietjes elkaar boven de basis stro. Plak deze uiteinden samen om een ​​driehoek te vormen. Band een uiteinde van een rode rietje aan elk einde van de volgende stro in de basisring. Tape de uiteinden van deze rietjes samen naar een andere driehoek te maken. Gebruik blauwe rietjes om een ​​driehoek in de komende basis stro te maken. Alternate rood- en blauw-stro driehoeken helemaal rond de ring. Dit wordt tien driehoeken.

Tape een rode rietje tussen de bovenste twee aangrenzende driehoeken door tapen ene naar de punt van een driehoek en het andere uiteinde op het punt van de volgende driehoek. Sluit de bovenste punten van de driehoeken op deze manier, de vorming van een andere ring van tien rode rietjes. Dit zal de driehoeken brengen naar het midden van de koepel en wordt dan de koepelvorm vormen.

Tape de uiteinden van twee blauwe rietjes op het rechtereinde van een rode stro in de bovenste ring. Tape eind van een rode stro het linkeruiteinde van dezelfde rode stro in de ring. Bewegen rond de ring afwisselend tapen op twee blauwe rietjes of een rode stro op elke kruising van de ring. Je moet vijf rode rietjes en tien blauwe rietjes wijst naar het midden van de ring. De blauwe rietjes zal worden in paren.

Pak het losse uiteinde van een van de rode rietjes u zojuist hebt toegevoegd. Bewegen langs de ring om een ​​van de twee blauwe rietjes u zojuist hebt toegevoegd. Tape samen de losse uiteinden van deze rietjes. Gaan rond de ring in de andere richting en plak het losse uiteinde van een van de twee blauwe rietjes aan de einden van de twee rietjes gewoon bij elkaar geplakt. Dit zal een nieuwe driehoek aan weerszijden van de rode stro vormen. Blijf dit doen rond de ring vormen tien nieuwe driehoeken.

Tape het ene uiteinde van vijf blauwe rietjes samen om een ​​stervorm te vormen. Tape een blauwe rietje tussen de einden van elk van de punten van de ster, waardoor een vijfhoek met een ster in het midden. Dit is de top van de geodetische koepel. Tape bovenop de koepel, door het aanbrengen van de hoeken aan de verbindingspunten van de rode en blauwe stro op de bovenste rij van driehoeken.

Share This Post