Index / Huis / Hoe bouw je een 4-Wheel Hay Wagon

Share This Post

Huis

Hoe bouw je een 4-Wheel Hay Wagon

Als je een boerderij te lopen, u ton hooi te verplaatsen van het veld naar de schuur. En, als alles wat je hebt is een pick-up truck, de taak van het persen en het laden van het hooi is vermoeiend. Met behulp van een hooiwagen vermindert de stress op

AdvertisementAls je een boerderij te lopen, u ton hooi te verplaatsen van het veld naar de schuur. En, als alles wat je hebt is een pick-up truck, de taak van het persen en het laden van het hooi is vermoeiend. Met behulp van een hooiwagen vermindert de stress op u en uw gewone landbouwmachines, maar hooi wagons zijn niet goedkoop. Zoveel als ze het proces van het transport van hooi te vereenvoudigen, kunnen zij niet passen in uw budget. In plaats daarvan, bouw je eigen vier wielen hooiwagen uit een autokerkhof auto chassis en een paar andere onderdelen voor veel minder.

Wat je nodig hebt

 • Oude auto chassis

  Stalen tralies

  Lasser

  Boren

  scharnierbout

  tong beugel

  Hoekijzer

  metalen staven

  jam noten

  Stalen platen

  Lumber, 16-foot balken

  Nails

  Hamer

De bouw van de wagen tong. Boor een 3/4-inch gat door twee stalen staven gestapeld bovenop elkaar. Las de stukken bij elkaar op één uiteinde van het chassis. Lijn de gaten, met een balk aan de bovenkant van het zijframe en een aan de bodem, met enkele centimeters afstand tussen hen. Steek een scharnier bout door de set gaten.

Monteer de tong beugel zodat het horizontaal kan draaien tussen de twee stalen staven. Mount en verbinden de beugel aan de voorwielen van het chassis met korte stukken hoekijzer. Las het ijzer om de metalen staven en bevestig de staven aan de tong beugel met jam moeren.

Las twee kleine staalplaten het andere uiteinde van de tong beugel en boorgaten doorheen. Hierdoor kunt u de wagen aan een voertuig, haak zoals een vrachtwagen of trekker.

Stabiliseren ophanging van de wagen. Dit voorkomt problemen achteraf als een zware belasting van hooi zakt de wagen bed tot het niveau van de banden. Weld een massief stuk hoekijzer tussen de as en het frame van het chassis dus er is geen geven tussen de wielen van het chassis en zijn bed.

Construct de basis van de wagen. Plaats twee 16-voet stukken hout in de lengte langs beide zijden van het frame, afstand 4 voeten uit elkaar. Las twee stukken van vlakke staal op de bulten via chassis achteras en las twee stukken van hoekijzer verticaal op de achterkant van het frame. Leg een stuk hout in het frame en schroef het aan het hoekijzer. Zorg ervoor dat dit stuk is lang genoeg dat de lengterichting steunbalken rusten op de plank en de bulten op de achteras.

Voorzien in een tweede dwarsligger aan de voorzijde van de wagen bed. Leg het vel planken aan het bed van de wagen te dekken. Spijker op zijn plaats.

Installeer lange planken rond de zijkanten van de wagen rek het vel planken elkaar te houden en gelijkmatiger verdelen het gewicht op de vloer. Spijker op zijn plaats.

Hints

Desgewenst bouwen hoge zijkanten voor de hooiwagen aan de balen verticaal te stapelen, en om ze op hun plaats te houden terwijl je het hooi halen.

Monteer de tong stevig en zorg ervoor dat het lassen is sterk. Het gehele gewicht van de volledig geladen hooiwagen wordt getrokken uit de tong, spelling een ernstig gevaar voor de veiligheid als de gezamenlijke mislukt.

Share This Post