Index / Sport en fitness / Hoe aan te passen Shimano Fiets Gears

Share This Post

Sport en fitness

Hoe aan te passen Shimano Fiets Gears

Wanneer het verschuiven van de prestaties van uw fiets versnellingen wordt minder betrouwbaar, een losse versnelling kabel is vaak te wijten. Elke set van Shimano fiets versnellingen is voorzien van een kabel bediende derailleur. De derailleur "ontsp

AdvertisementWanneer het verschuiven van de prestaties van uw fiets versnellingen wordt minder betrouwbaar, een losse versnelling kabel is vaak te wijten. Elke set van Shimano fiets versnellingen is voorzien van een kabel bediende derailleur. De derailleur "ontspoort" de keten van de ene gekozen versnelling naar de andere, maar alleen als de kabel goed is afgesteld. Gebrek aan kabelspanning (wat gebeurt er na verloop van tijd als gevolg van de gemeenschappelijke kabel die zich uitstrekt) zorgt ervoor dat de derailleur te traag reageren. Als al te los, zal de kabel niet toestaan ​​dat de derailleur om de ketting volledig verschuiven naar de volgende versnelling.

Wat je nodig hebt

5mm inbussleutel

Punttang

Achter Gears

Shift de voorkant versnelling om de buitenste keten ring en de achterkant versnelling om de buitenste achtertandwiel. Deze combinatie zal de ketting verste punt van de binnenkant van de fiets.

Gebruik een 5 mm inbussleutel om de versnelling kabel bout los aan de onderkant van de achterderailleur. Als u niet zeker weet waar u deze bout te vinden, volg gewoon de kabel van de shifter naar zijn eindpunt aan de andere kant.

Draai de stelschroef aan de achterkant van de achterderailleur helemaal in het lichaam van de derailleur. Daarna geven twee windingen in tegengestelde richting. Zoals de naam al aangeeft, de stelschroef is tonvormige.

Gebruik punttang aan het uiteinde van de versnellingskabel geleerd te trekken, en draai het tandwiel kabel bout over de versnelling kabel.

Verschuiven naar de volgende versnelling achterzijde. Als de verschuiving is traag, geef de stelschroef een kwart draai in de richting van de fiets, en controleer de afstelling nogmaals. Ga door deze aanpassing totdat de ketting volledig beantwoordt aan de verschuiving.

Schakel de achterste versnelling, zodat die keten is gepositioneerd in het midden van het cluster van tandwielen (bekend als de "cassette"). Observeren van de achterzijde van de derailleur, dient u de derailleur direct gepositioneerd onder de ketting. Als u de stelschroef tegen de klok in op de derailleur zal de derailleur in de richting van de fiets verplaatsen. Pas als dat nodig is.

voorzijde Gears

Shift de voorkant versnelling om de kleinste keten ring en terug versnelling om de binnenste achtertandwiel. De ketting zal nu op zijn dichtste punt aan de binnenkant van de fiets.

Draai het tandwiel kabel bout op de voorderailleur. Nogmaals, als onzeker over de locatie van de bout's, volg dan de kabel van de shifter naar zijn eindpunt. In dit geval wordt de derailleur zich over de voorste tandwielen.

Draai de stelmoer langs de kabel helemaal in de richting van de fiets. Afhankelijk van welke Shimano ontwerp versnelling shifters je hebt, zal de stelschroef ofwel halverwege worden gevestigd langs de kabel aan de kant van de fiets of waar de kabel komt in het lichaam van de shifter.

Geef de stelmoer twee slagen in de tegenovergestelde richting (nadat je het helemaal in hebt ingeschakeld). Pak het uiteinde van de kabel met uw buigtang, en trek de kabel geleerd. Draai het tandwiel kabel bout over de kabel.

Verschuiven naar de volgende grootste voorste versnelling. Dit moet de ketting te verplaatsen van de kleine keten ring om een ​​grotere keten ring. Als de ketting traag reageert, voeg meer spanning op de versnelling kabel door de stelschroef tegen de klok in. Controleer uw instelling elke keer. De aanpassing is juist wanneer de ketting heen en weer gemakkelijk kan verschuiven tussen de ketting ringen.

Share This Post