Index / Gezondheid / High Histamine Foods

Share This Post

Gezondheid

High Histamine Foods

Een allergische reactie vraagt ​​de vrijlating van veel stoffen - waaronder histamine-triggers die de symptomen zoals jeuk, zwelling en niezen. Deze chemische stof komt ook van nature voor in een breed scala van levensmiddelen. Normaal gesproken een

AdvertisementEen allergische reactie vraagt ​​de vrijlating van veel stoffen - waaronder histamine-triggers die de symptomen zoals jeuk, zwelling en niezen. Deze chemische stof komt ook van nature voor in een breed scala van levensmiddelen. Normaal gesproken een bepaald enzym breekt histamine in voedingsmiddelen, rubriek weg eventuele negatieve reacties. Sommige mensen missen dit enzym en het eten van voedingsmiddelen met een hoog in de chemische kunnen allergie-achtige symptomen veroorzaken, genoemd een voorwaarde om als histamine intolerantie. Als je aandoeningen zoals rosacea of ​​eczeem, netelroos, angio-oedeem (zwelling die optreedt onder de huid) hebben, rhinitis of paniekaanvallen, het eten van voedingsmiddelen met histamine kunnen deze problemen verergeren, zo meldt de British Allergy Foundation. Je kunt niet volledig te elimineren histamine verbruik als gevolg van de aanwezigheid in een groot aantal voedingsmiddelen, maar het beperken van de rijkste bronnen zal zeker helpen.

gefermenteerde levensmiddelen

Microbiële enzymen aanwezig in alle voedingsmiddelen verandert het aminozuur histidine in histamine. Deze enzymen zijn in grote hoeveelheden tijdens het fermentatieproces, waardoor gefermenteerde levensmiddelen één van de rijkste bronnen van histamine, volgens de International Society chronische urticaria. Voorbeelden hiervan zijn kazen, zoals camembert, brie, gruyère, cheddar en parmezaanse kaas, sojaproducten, zoals tempeh, natto en miso, zuurkool, pickles, yoghurt, alcoholische dranken en azijn.

Andere High-Histamine Foods

U vindt er ook grote hoeveelheden histamine in veel plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen en dranken, waaronder ansjovis, avocado's, verwerkt vlees, kip, de meeste soorten vis, spinazie, tomaten (vooral in de vorm van ketchup, sauzen en puree), gedroogde vruchten, citrusvruchten, bessen, abrikozen, kersen, aubergine, paddestoelen, gist bevatten brood en chocolade. Smaakmakers hoog in histamine omvatten kaneel, chilipoeder, kruidnagel, anijs, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper.

Histamine Releasing Foods

Naast het beperken van voedingsmiddelen en dranken met een hoog histamine, moet u ook de consumptie van producten waarvan bekend is dat het vrijkomen van histamine uit het lichaam te activeren kijken. De British Allergy Foundation zegt conserveringsmiddelen zoals sulfieten, benzoaten, BHT en BHA evenals kunstmatige voedsel kleurstoffen kunnen afgifte van histamine veroorzaken. Voedingsmiddelen en dranken die prompt histamine productie onder andere alcohol, bananen, chocolade, eieren, vis, melk, papaja's, ananas, aardbeien, ongekookt, eiwit en tomaten. Merk op dat sommige van deze voedingsmiddelen en dranken verscheen ook in de hoge-histamine lijst, waardoor het des te belangrijker deze specifieke items beperken.

Het bepalen van Histamine Intolerantie

Als u vermoedt dat u histamine intolerantie, moet u de eerder genoemde voedingsmiddelen, dranken, kruiden en specerijen te vermijden voor ongeveer twee tot vier weken om te zien of je een verbetering ervaren in uw symptomen, adviseert het Internationaal Chronische urticaria Society. De enige behandeling voor histamine intolerantie betreft het beperken van uw inname van deze triggers. Inname antihistaminicum medicijnen kan ook helpen.

Share This Post