Index / Cars / Het wijzigen van de olie en oliefilter in een 2001 Tahoe 5.3 Engine

Share This Post

Cars

Het wijzigen van de olie en oliefilter in een 2001 Tahoe 5.3 Engine

De Tahoe 2001 is uitgerust met de GM Oil Life System, dat waarschuwt als de olie en het filter, op basis van het motortoerental en bedrijfstemperatuur te veranderen - meer relevante parameters dan de traditionele 3.000-mijl aanbeveling. Chevrolet adv

AdvertisementDe Tahoe 2001 is uitgerust met de GM Oil Life System, dat waarschuwt als de olie en het filter, op basis van het motortoerental en bedrijfstemperatuur te veranderen - meer relevante parameters dan de traditionele 3.000-mijl aanbeveling. Chevrolet adviseert verversen van de olie-filter en de olie op hetzelfde moment, en wijzig deze zelf zal u geld besparen. De enige speciale tool die je nodig hebt is een oliefiltersleutel.

Wat je nodig hebt

Oliefilter

Auto jack, autolift of auto blokken

Olie

Oliefiltersleutel

Trechter

drain pan

Initial Aankopen

Zoek de achtste symbool (hetzij cijfer of letter) van uw identificatienummer van het voertuig (VIN). Dit is de motor code. U vindt de VIN door de rechter benedenhoek van de voorruit, met bouten aan het dashboard te zien (het is 17 cijfers lang). De motor code zal ofwel G, T, U of V. zijn

Zorg ervoor dat u een ACDelco oliefilter het afstemmen van de motor code: Tenzij de code is G, krijgen een PF59 oliefilter. Verkrijg PF454 als de motor code is G.

Aankoop van vier liter "Starbust" SAE 5W-30 olie door het American Petroleum Institute gecertificeerd voor benzinemotoren, zoals aanbevolen door Chevrolet.

Koop een oliefilter sleutel om de PF59 filter aan te passen. Vraag de winkelier die sleutel past in de filter, of lees de verpakking instructies voor compatibiliteit.

Het veranderen van de olie

Laat de motor stationair draaien vijf minuten. Dit verwarmt de olie te helpen bij het uitlekken. Zelfs bij verhitting, de olie duurt 20 minuten om water te verwijderen.

Laat de motor afkoelen een paar minuten voordat je onder de auto.

Verhoog de auto terwijl de motor afkoelt. Blokken of een autolift zijn te verkiezen boven een auto-aansluiting, zoals de auto kan roll off een krik. Deze stap is optioneel, dus niet het gevoel dat je nodig hebt om de auto te tillen om toegang te krijgen tot de olietank. Als je gebruik maken van een auto-aansluiting hoewel, plaats er geen zware zakken aan beide zijden van de achterbanden (gevuld met zout of zaad, bijvoorbeeld). Schuif enige steun onder de auto, naast de aansluiting.

Draai de motor olie cap. Het is aan de voorzijde van de motor top. Letting lucht in helpt de olie-drain sneller en soepeler.

Schuif onder de motor en plaats een opvangbak onder de aftapbout. U dient de aftapplug aan de onderzijde van de olietank zien.

Verwijder de aftapbout met een moersleutel. Laat de wasmachine niet te verliezen.

Laat de olie afvoer gedurende 20 minuten. Draai de aftapbout weer aan.

Vind het oliefilter onder de motor. Het is een baseball-sized cilinder, gelijk in hoogte en diameter.

Plaats de oliefiltersleutel overheen en gebruik je moersleutel om het los te maken. (Een olie moersleutel filter is meer een ondeugd dan een sleutel.)

Haal de afdichting (rubberen O-ring), die gaat tussen de motor en het filter. Veeg het oliefilter contactpunten op de motor schoon, het verwijderen van alle seal resten.

Bedek de nieuwe afdichting (dat met de nieuwe filter kwam) met olie. Plaats het in het filter contactoppervlak van de motor. Draai het nieuwe filter over het met de hand. Als u weerstand voelt, gebruik dan de oliefiltersleutel aan te scherpen 2/3 slag meer. Niet te strak, omdat dit olielekkage kan veroorzaken.

Giet vier liter olie in de motor waar u nam de olie dop. Controleer de peilstok om het oliepeil te controleren - overvulling kan motorschade die Chevrolet niet garantie.

Laat de motor stationair in neutrale opnieuw voor vijf minuten, controleer dan het oliefilter en afvoer bout op eventuele lekkages.

Laat de auto van elke ondersteunt.

Het resetten van de Oil Life System

Draai de contactsleutel naar "Run", zonder te draaien over de motor.

Druk volledig op het gaspedaal en de release. Herhaal dit nog twee keer.

Controleer of de "Change Motorolie" knippert gedurende vijf seconden, waarin wordt bevestigd dat u met succes opnieuw instellen.

Hints

U moet de levensduur van de olie systeem te resetten elke olie verversen, of het zal de "Change Motorolie" bericht niet branden wanneer de noodzaak van een verandering benaderingen.

Inleveren van de olie met een benzinestation of recycling centrum. Weggooien is down the drain is slecht voor het milieu en eventueel voor de watertoevoer.

Plaats de gebruikte olie filter en lege olie kan openen-end-down in de opvangbak. Wanneer u uw volgende oliewissel uit te voeren, maar ze weg te gooien in de reguliere prullenbak. Ze zullen volledig worden afgetapt door dan.

Was elke gebruikte motorolie af van uw huid met water en zeep. Doe dit zo spoedig mogelijk, omdat het niet alleen irriterend voor de huid, maar ook kankerverwekkend.

Share This Post