Index / Ambachten / Het verwijderen van Gold Van letters van leer

Share This Post

Ambachten

Het verwijderen van Gold Van letters van leer

De gouden letters vinden op leer gebonden boeken en artikelen van leer is meestal gemaakt van goudfolie of goud blad dat is bevestigd aan het oppervlak van het leer met een hechtmiddel. Sommige worden verijdeld reliëfdruk met een combinatie van warmt

AdvertisementDe gouden letters vinden op leer gebonden boeken en artikelen van leer is meestal gemaakt van goudfolie of goud blad dat is bevestigd aan het oppervlak van het leer met een hechtmiddel. Sommige worden verijdeld reliëfdruk met een combinatie van warmte en druk. Verwijderen van het goud letters van leer is een functie van het verwijderen van de kleefstof die de letters plaats houdt, bij voorkeur zonder beschadiging van de leer. Omdat lijmen zijn organische en anorganische chemicaliën, zal een chemisch oplosmiddel uit elk oppervlak, inclusief lederen verwijderen. Geschikte oplosmiddelen zijn isopropylalcohol en aceton of nagellak remover, die gemakkelijk kan worden verkregen bij een drogist of supermarkt.

Wat je nodig hebt

isopropylalcohol

Aceton of nagellak remover

katoenen ballen

leder conditioner

Vod

isopropylalcohol

Bevochtig de watten met isopropylalcohol.

Wrijf de alcohol bevochtigde katoenen bal over de gouden letters totdat het volledig oplost van het oppervlak van het leer's. Gebruik zachte maar stevige druk en wrijf krachtig om de vergulden verwijderen. Het kan nodig zijn om opnieuw te bevochtigen de watten af ​​en toe. Gebruik extra katoenen ballen als de belettering is zeer uitgebreid.

Reinig alle sporen van alcohol uit het leer met een vochtige doek of watje.

Voorwaarde het leer door te wrijven met een lederen conditioner, zoals alcohol snel verdampt, het strippen van het vocht uit de leer als het verdampt.

Aceton

Bevochtig de watten met aceton of nagellak remover, die een mengsel van aceton en hydraterende ingrediënten bevat.

Wrijf de vochtige katoenen bal over de gouden letters totdat het volledig oplost van het oppervlak van het leer's. Gebruik lichte druk en een zachte wrijvende beweging aan het vergulden te verwijderen, zoals aceton is een krachtig oplosmiddel en zal geen kleurstoffen uitlogen van het leer. Het kan nodig zijn om opnieuw te bevochtigen de watten af ​​en toe. Gebruik extra katoenen ballen als de belettering is zeer uitgebreid.

Reinig alle sporen van aceton of nagellak remover van het leer met een vochtige doek of een katoenen bal.

Voorwaarde het leer door te wrijven met een lederen conditioner, zoals aceton droogheid kan veroorzaken.

Hints

Test de aceton of nagellak remover op een deel van de leer die niet zichtbaar is bij normaal gebruik. Kijk uit voor bijwerkingen en strippen van de kleurstof. Laat de aceton-methode niet gebruiken als de resultaten niet naar wens.

Het oplosmiddel zal de gouden letters van het oppervlak van het leer te verwijderen, maar indien het is gestempeld of reliëf kan de depressieve letters nog zichtbaar op het oppervlak.

Share This Post