Index / Huisdieren / Het verschil tussen Man & Vrouw Magpies

Share This Post

Huisdieren

Het verschil tussen Man & Vrouw Magpies

Magpies worden gekenmerkt door een gewaagde zwart-wit patroon, of "zadel", van kleur op hun lichaam en lange staarten. Gevonden in stedelijke en landelijke gebieden van Noord-Amerika, eksters ook wonen in de Britse Eilanden, Portugal, Zuid-Korea

Advertisement



Magpies worden gekenmerkt door een gewaagde zwart-wit patroon, of "zadel", van kleur op hun lichaam en lange staarten. Gevonden in stedelijke en landelijke gebieden van Noord-Amerika, eksters ook wonen in de Britse Eilanden, Portugal, Zuid-Korea, Noord-Afrika, Canada, Zuidoost-Azië en Siberië. Hoewel eksters worden beschouwd als aantrekkelijk vogels als gevolg van hun gewaagde kleur patronen, veel mensen zien hen ongunstig omwille van hun reputatie als roofdieren.

De verschillen in uiterlijk tussen mannelijke en vrouwelijke Magpies

De meest opvallende fysieke verschil tussen mannelijke en vrouwelijke eksters is de kleur van de witte kappen op hun nek en de rug van hun hoofd. Op mannelijke eksters, de motorkap is een levendige witte overal; de kap op vrouwelijke eksters is grijsachtig naar de bodem. Gezien vanaf een afstand, vooral als hun hoofd voorbij zijn, kan mannelijke en vrouwelijke eksters onderscheiden verschijnen. De kleur van de kappen verschilt ook bij juveniele eksters: mannelijke jonge exemplaren hebben een bruin / beige kap die is lichter van kleur dan de donkerbruine motorkap van een jonge vrouw.



Behavioral Verschillen

Magpie paren bij elkaar blijven voor het leven. Hoewel zowel de mannelijke als vrouwelijke magpie samenwerken om hun nest bouwen, alleen het vrouwtje broedt de eieren. Het kan een paar eksters te nemen tot 40 dagen om een ​​groot nest, die meestal in de vorm van een koepel gemaakt van modder, stokken en gras te bouwen. Het mannetje verstrekt voedsel voor de vrouwelijke terwijl ze broedt de eieren, en beide delen de verantwoordelijkheid voor de verzorging en voeding van de baby vogels.

Dieet

Er is geen waarneembaar verschil tussen de voeding van mannelijke en vrouwelijke eksters. Omdat eksters zijn omnivoren, ze verbruiken een grote verscheidenheid van levensmiddelen, met inbegrip van groenten, granen, muizen, insecten, eikels, slakken en zelfs andere kleine vogels. Ze zijn ook bekend te vangen en voeden hagedissen, slangen, knuppels en kikkers. Eksters zijn niet erg veeleisende in termen van wat ze eten; Daarom worden ze soms beschouwd als ongewenst roofdieren. In folklore, worden afgeschilderd als eksters met een affiniteit voor glanzende voorwerpen, zoals ringen en snuisterijen, die zij op duikvlucht naar beneden en te stelen.

Habitat

Mannelijke en vrouwelijke eksters kan overleven in zowel landelijke als stedelijke gebieden, hoewel ze liever open velden met bomen en bossen. Ze worden vaak gevonden in graslanden, weiden, alsem en struikgewas, die onderdak evenals gebieden voor nestbouw bieden. Hoewel eksters zijn gekend om zeer bevolkte plaatsen bewonen, hebben ze de neiging om zenuwachtig rond de mens te worden en snel en stil weg te vliegen als iemand te dichtbij komt.



Share This Post