Index / Careers & Work / Het verschil tussen een Chartered Certified Accountant &

Share This Post

Careers & Work

Het verschil tussen een Chartered Certified Accountant &

Vandaag de dag, het verschil in de praktijk tussen registeraccountants en gecertificeerde accountants is te verwaarlozen en, vaker wel dan niet, registeraccountant is gewoon de term die wordt gebruikt in Australië, Engeland en Wales om te beschrijven

AdvertisementVandaag de dag, het verschil in de praktijk tussen registeraccountants en gecertificeerde accountants is te verwaarlozen en, vaker wel dan niet, registeraccountant is gewoon de term die wordt gebruikt in Australië, Engeland en Wales om te beschrijven wat de Amerikanen een gecertificeerde openbare accountant of CPA zouden noemen. Inderdaad, Investopedia.com zegt simpelweg dat een Certified Public Accountant is de Verenigde Staten "gelijkwaardig" naar een registeraccountant.

Geschiedenis

De term registeraccountant ontstond 150 jaar geleden in Engeland en Schotland en werd gebruikt om accountants die in het kader van Queen Victoria aan hen verleende koninklijk handvest had te wijzen, volgens Association of Chartered Accountants in de Verenigde Staten.

De CPA-aanduiding is ontstaan ​​als gevolg van de strenge certificatie test Amerikanen nemen om te kunnen boekhoudpraktijken. Niet zijnde een koninklijke kolonie langer, uiteraard waren er geen Royal Charter te verkrijgen en de CA aanwijzing zou onjuist zijn geweest.

kwalificaties

Zowel CPAs en CA's moeten gelijkwaardig undergraduate opleiding en zitten voor een rigoureuze examen die hen in staat stelt om de boekhouding te oefenen. In Australië kan men niet zitten voor de accountant examen, tenzij hij ook heeft gehad twee jaar van het onderwijs en een jaar praktijkervaring meester.

In Amerika zijn er vele equivalente meesters programma boekhouding die soortgelijke vereisten voor specifieke certificeringen.

Abilities

Zowel de CA's en OCMW zijn toegestaan, door middel van hun certificeringen, de openbare audits te beheren, financieel beheer van bedrijven of particulieren en in het algemeen uit te voeren elementaire en complexe boekhoudkundige voor grote en kleine bedrijven gelijk. Wat nog belangrijker is, een CPA of CA aanwijzing kan een persoon om te werken in de internationale financiële en diverse beurzen.

Het oversteken van de Vijver

Als een registeraccountant wenst uit te oefenen boekhouding in de Verenigde Staten, kan hij in staat zijn om te zitten voor de internationale kwalificatie-examen in plaats van de Uniform Certified Public Accounting examen.

organisaties

Zowel CPAs en CA's hebben een aantal organisaties en professionele organisaties, maar een van de grootste is de Vereniging van Chartered Certified Accountants, dat is een wereldwijde organisatie van zowel de naam impliceert.

Share This Post