Index / Persoonlijke financiën / Het verschil tussen een Chartered Bank en Commercial Bank

Share This Post

Persoonlijke financiën

Het verschil tussen een Chartered Bank en Commercial Bank

Voor een bank om legaal te werken, het moet een charter. Het handvest kan zowel de staat of de federale overheid uitgegeven aan het opzetten van operationele richtsnoeren voor de bank zijn. Sommige online banken bevatten overzee charters, die niet vo

AdvertisementVoor een bank om legaal te werken, het moet een charter. Het handvest kan zowel de staat of de federale overheid uitgegeven aan het opzetten van operationele richtsnoeren voor de bank zijn. Sommige online banken bevatten overzee charters, die niet voldoen aan de Verenigde Staten wet. -State gecharterd banken staan ​​onder toezicht van overheidsinstellingen, terwijl de federale gecharterd banken onder de federale-toezicht regelgeving vallen.

Achtergrond

Het concept van de gecharterde banken ontstaan ​​met president Abraham Lincoln en minister van Financiën Salmon Chase. In 1863 werd een wet aangenomen waarbij banken om gecharterd om uniform beleid voor de valuta's die in de Verenigde Staten te creëren geworden. Banken waren niet volledig vertrouwd door de burgers en men van mening was dat het hebben van alle banken opereren onder dezelfde regels zou maken mensen zich veiliger voelen om hun geld in de banken te zetten.

types

Er zijn twee soorten van de toezichthoudende regels met betrekking tot gecharterde banken. Een type houdt toezicht op de kleinere tot middelgrote banken in de Verenigde Staten en zijn onder de jurisdictie van een adjunct-controleur gebaseerd uit Washington, DCand de andere houdt toezicht op de grotere banken die onder de bevoegdheid van de afdeling toezicht grote bank vallen, ook gebaseerd uit van Washington, DC

examens

Alle banken, al staat of federaal gecharterd, voorleggen aan de reguliere financiële onderzoek van de beheerde accounts. Deze examens worden gebruikt om te zorgen voor de banken het kapitaal nodig is om dag-tot-dag transacties te verwerken. Bovendien kunnen banken worden onderworpen aan "stresstest" simuleren scenario's die kunnen optreden en financiële problemen veroorzaken.

online Banks

Er zijn online banken in het buitenland actief zijn, die niet zijn onderworpen aan dezelfde regels als de banken gecharterd in de Verenigde Staten zijn. Omdat ze opereren onder charters die door andere landen, kan het online banken bieden geen bescherming FDIC. Om deze reden is het belangrijk om te weten of de bank u zaken doet met online u dezelfde bescherming als een bank gecharterd in de Verenigde Staten kunnen bieden.

State Chartered

-State gecharterd banken zijn goedgekeurd door de bancaire commissaris van de staat waarin ze opereren binnen, zoals Texas. De Bankcommissie zorgt staatsbanken hebben dezelfde rechten als federaal gecharterd banken. Bovendien hebben sommige staat gecharterd banken hebben meer flexibiliteit dan het omgaan met de federale toezicht. Bovendien kan een bank die een staat charter verkrijgt ook minder duur dan een bank het verkrijgen van een federale statuten zijn.

Share This Post