Index / Hobby's, Games & Toys / Het verschil tussen een Brushed & Brushless Motor

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Het verschil tussen een Brushed & Brushless Motor

Geborsteld borstelloze gelijkstroom motoren verschillen in de wijze waarop de elektrische stroom naar de commutator of elektromagneten die ervoor zorgen dat de rotor verder draaien. In wezen, in een borstelmotor actuele mechanisch overgebracht via me

AdvertisementGeborsteld borstelloze gelijkstroom motoren verschillen in de wijze waarop de elektrische stroom naar de commutator of elektromagneten die ervoor zorgen dat de rotor verder draaien. In wezen, in een borstelmotor actuele mechanisch overgebracht via metalen borstels, terwijl in een borstelloze motor de rotor elektronisch gedraaid zonder de noodzaak van fysieke contacten.

Hoe een geborstelde DC Motor Works

Gelijkstroom elektrische motoren werken door het creƫren van magnetische velden waarvan de aantrekkingskracht en de oppositie houdt een centrale rotor draaien. In een borstelmotor, magneten zijn bevestigd aan weerszijden van een draaiende elektromagneet, een gericht op een positieve pool, de andere naar een negatieve. De elektromagneet wordt gevormd door een reeks van rollen (meestal drie geplaatst op equidistante punten rond de rotor) genaamd de commutator. Wanneer stroom door deze spoelen afgelopen zij genereren hun eigen magnetische veld dat wordt afgestoten en aangetrokken door het magnetische veld dat door de magneten bevestigd. De stroom wordt overgebracht naar de spoelen van de commutator door metalen borstels die samen roteren met de rotor. Wanneer de motor is ingeschakeld, wordt stroom die naar de elektromagneten De magnetische velden worden afgestoten door een vaste magneet en aangetrokken naar de andere, waardoor de rotor te draaien. Als de rotor draait, het metalen borstels komen in en uit contact met elkaar spoel in serie, zodat de oppositie en aantrekkingskracht tussen de resulterende magnetische velden en de velden van de statische magneten houdt de elektromagneet draaien.

Hoe een "Brushless" DC Motor Works

In een borstelloze gelijkstroommotor, worden de posities van de vaste magneten en de spoelen electromagnetized omgekeerd. De vaste magneten zijn nu geplaatst op de rotor en de spoelen in de omhullende mantel geplaatst. De motorische functies via stroom wordt gevoerd door elke aangrenzende spoel in serie, zodat repulsing en aantrekken van de velden van de magneten vast en houden van de rotor zij gehecht te draaien. Een motor dergelijke werkt, het spoelen van de collector moet worden gehouden gesynchroniseerd met de vaste magneten zodat de velden steeds tegenover de rotor draaiden. Dit vereist een elektronische regelaar of microprocessor de toepassing van actuele coƶrdinaat elke elektromagnetische spoel.

Voordelen van de "Brushless" Motors

Het grootste voordeel van borstelloze motoren is dat de overdracht van stroom naar de commutator niet mechanisch is. Omdat borstelmotoren afhankelijk van het fysieke contact van de metalen borstels met de spoelen van de commutator zij onderworpen aan een rendementsverlies door wrijving met de contacten en ook, net als alle mechanische onderdelen, slijtage van de borstels en de verbindingen na langdurig gebruik. Borstelloze motoren krijgen minder warm (door het ontbreken van wrijving) kunnen ze werken bij hogere snelheden (omdat grote hitte interfereert met magnetische velden).

Voordelen van de "Brushed" DC Motors

Het grootste voordeel van geborstelde gelijkstroommotoren is dat ze goedkoper en eenvoudiger te construeren en onderhouden dan borstelloze motoren het mechanisme is minder ingewikkeld.

Share This Post