Index / Cars / Het verschil tussen de LQ4 And The LQ9

Share This Post

Cars

Het verschil tussen de LQ4 And The LQ9

LQ4 en LQ9 waren code aanduidingen voor de General Motors Generation III 6.0-liter V-8 motoren die in de truck applicaties van het bedrijf werden gebruikt in het midden van de jaren 2000. Deze motoren zag dienst in verschillende GM-trucks in de Chevr

Advertisement

LQ4 en LQ9 waren code aanduidingen voor de General Motors Generation III 6.0-liter V-8 motoren die in de truck applicaties van het bedrijf werden gebruikt in het midden van de jaren 2000. Deze motoren zag dienst in verschillende GM-trucks in de Chevrolet en Cadillac product lineup. De LQ9 is een high-performance versie van de LQ4.

LQ4

De LQ4 werd aangeduid als de Vortec 6000 door General Motors. De motor had 366 kubieke-inch verplaatsing, 4,0-inch boring en 3,622-inch beroerte. De motor bezeten 300-325 pk en 360-370 foot-pounds koppel, afhankelijk van het type motor heads - vroege modellen waren uitgerust met gietijzeren koppen. In 2005, GM begonnen met de invoering van de LQ9 drijvende pols pin staven in de LQ4 motoren, maar het bedrijf gebruikt vergast zuigers in plaats van flat-top zuigers.

LQ9

Geïntroduceerd in 2006, werd de LQ9 aangeduid als de Vortec HO 6000 of VortecMAX. Het was een high-output versie van de LQ4. De LQ9 was uitgerust met een flatscreen-top zuigers en zwevende pols pin staven. De flat-top zuigers toegestaan ​​voor een verhoging van de compressie, en de motor produceerde iets meer vermogen dan de LQ4 - plus-10 pk en plus-10-voet-pond van het koppel.

Visual Onderscheidingen

Visuele identificatie tussen de twee motoren is moeilijk, omdat het belangrijkste verschil is de zuiger en zuigerpen stangen, die tot draaikrans de motor en dus ingesloten in het motorblok zijn.

Vervanging

De LQ4 werd vervangen door de Ly6, een General Motors Generation IV engine die variabele kleptiming opgenomen. De LQ9 werd vervangen door de L76, die een volledig aluminium blok naast variabele kleptiming omvat.

Share This Post