Index / Bedrijf / Het verschil tussen Conditie & Garantie in een koopovereenkomst

Share This Post

Bedrijf

Het verschil tussen Conditie & Garantie in een koopovereenkomst

Veel contracten bevatten voorwaarden, garanties, of beide. Ze zijn niet verplicht elementen van het contract, maar vaak worden ingebracht door de partijen te verduidelijken wat elke partij verwacht van de ander. Hoewel er grote verschillen tussen de

AdvertisementVeel contracten bevatten voorwaarden, garanties, of beide. Ze zijn niet verplicht elementen van het contract, maar vaak worden ingebracht door de partijen te verduidelijken wat elke partij verwacht van de ander. Hoewel er grote verschillen tussen de voorwaarden en garanties, ze dragen elk belangrijke gevolgen hebben voor de rechten en plichten van de partijen.

Staat

In een koopovereenkomst, een voorwaarde is een uitdrukking van feiten die waar moet zijn voor het contract door te voeren. Bijvoorbeeld, kan een contract te geven dat ABC Corp. zal verkopen XYZ 500 paraplu's voor $ 3000 op voorwaarde dat de parasols bij XYZ Corp. worden geïnspecteerd voor defecten en de kwaliteit is goedgekeurd door dat bedrijf. Deze voorwaarde beschermt de koper van gedwongen te betalen voor inferieure producten.

Het overtreden van een Conditie

Als een voorwaarde wordt geschonden, het contract verliest zijn kracht en vervalt. In het bovenstaande voorbeeld, als de 500 parasols bij XYZ Corp worden geïnspecteerd en gevonden door dat bedrijf te defect, het contract vervalt. ABC Corp is niet verplicht om de paraplu's te leveren, en XYZ Corp is niet verplicht om te betalen voor de parasols. De meeste onroerend goed contracten worden op voorwaarde van de koper de mogelijkheid om een ​​hypotheek te beveiligen binnen een bepaalde periode. Indien de koper maakt een goede trouw inspanning, maar kan niet voldoen aan de voorwaarde, het contract nietig is, en de koper is beveiligd tegen gedwongen in een contract de voorwaarden die hij niet kan voldoen.

garanties

Een garantie is een garantie dat een bepaalde feitelijke bewering geldig is. In de paraplu contract, kan de fabrikant garandeert dat de paraplu's niet zal scheuren, scheuren of breken gedurende twee jaar na de overname door de eindverbruiker. Dit staat bekend als een uitdrukkelijke garantie, omdat het expliciet vermeld, en kan ook worden opgenomen op het bedrukte materiaal verpakt met elke paraplu. Een ander type van de garantie staat bekend als een impliciete garantie. Impliciete garanties zijn gemaakt bij het nationaal recht en in wezen garanderen dat een product in redelijkheid het beoogde doel zal voldoen. Als de paraplu laat water naar rechts door en druppelen te vellen over de houder, het waarschijnlijk in strijd met een impliciete garantie.

Schending van een garantie

Wanneer een garantie op een contract voor de verkoop van goederen wordt geschonden, het beschermd door de garantie of de partij die de aankoop van de goederen partij, recht heeft op schadevergoeding, die vaak specifiek in een uitdrukkelijke garantie zijn vermeld. Zo kan bijvoorbeeld een fabrikant garandeert dat een product zeven jaar zal duren of de koper heeft het recht om haar geld terug te verdubbelen. Typisch, maar de meeste garantie op consumptiegoederen voor gratis reparatie of vervanging van een defect product, of een terugbetaling naar keuze van de fabrikant.

Share This Post