Index / tech / Het veranderen van een website Icon

Share This Post

tech

Het veranderen van een website Icon

Alle moderne web browsers, zoals Firefox, Internet Explorer en Safari, tonen miniatuur iconen in hun menu bars die veranderen afhankelijk van de website die u momenteel bekijkt. Deze iconen worden geselecteerd door de ontwikkelaar van een website, en

Advertisement

Alle moderne web browsers, zoals Firefox, Internet Explorer en Safari, tonen miniatuur iconen in hun menu bars die veranderen afhankelijk van de website die u momenteel bekijkt. Deze iconen worden geselecteerd door de ontwikkelaar van een website, en als u eigenaar of het ontwerpen van een webpagina kunt u het pictogram te wijzigen, zodat bezoekers een bepaald beeld te zien elke keer dat ze uw site te laden.

Het creëren van de Icoon

Als gevolg van de beperkingen van webbrowsers, moet de website pictogram dat u kiest om te gebruiken een vierkant te zijn en precies 16 pixels bij 16 pixels. Als de afbeelding die u wilt gebruiken als pictogram is een andere vorm of een groter formaat, kunt u een imaging programma zoals Adobe Photoshop, Microsoft Paint of Apple Voorvertoning bijsnijden en verkleinen het te gebruiken. Zodra u een geschikt formaat icoon hebt gemaakt, de naam van het bestand "favicon" en opslaan als een GIF of PNG-bestand.

Het omzetten van de Icoon

Voordat u het pictogram van uw website kunt aanpassen aan de afbeelding die u hebt gemaakt, moet u de GIF-of PNG-bestand te converteren naar een ICO-bestand, dat is een speciaal bestandsformaat voor web pictogrammen. De eenvoudigste manier om een ​​web-pictogram om te zetten is om de FavIcon Generator tool te gebruiken (zie "Aanvullende bronnen," hieronder). gewoon gebruik maken van de online tool om te navigeren naar uw GIF of afbeelding PNG en klik dan op de "Create Icon" knop. Sla het .ico bestand op uw harde schijf en upload deze naar uw actieve webserver. Zorg ervoor dat het bestand met de naam favicon.ico en wordt opgeslagen in de root-niveau van je server

Instellen van de Website Icon

Zodra het favicon.ico bestand op uw web-server is opgeslagen, kunt u de pagina's van uw website om de afbeelding als officiële pictogram van uw site te stellen bewerken. Om dit te doen, opent u een van de pagina's van uw site in een web applicatie voor het bewerken, zoals Adobe Dreamweaver, en neem uw cursor binnenkant van de "<head>" labels aan de bovenkant van uw HTML-code. Typ vervolgens "<link rel =" snelkoppeling "href =" favicon.ico ">" en sla de code. De webpagina wordt nu doorverwezen naar de nieuwe pictogram dat u hebt gemaakt, en het zal worden weergegeven in webbrowsers als anderen uw site te bezoeken.

Share This Post