Index / Huis / Het repareren van een Wilkins Vacuum Pressure Breaker

Share This Post

Huis

Het repareren van een Wilkins Vacuum Pressure Breaker

Onderdruk breakers, meer behoorlijk genoemd druk vacuüm breakers, zijn geïnstalleerd op het hoogste punt van een irrigatiesysteem te voorkomen dat er water stroomt terug uit de sprinkler spruitstuk in de hoofdwaterleiding. Dit is belangrijk omdat wat

AdvertisementOnderdruk breakers, meer behoorlijk genoemd druk vacuüm breakers, zijn geïnstalleerd op het hoogste punt van een irrigatiesysteem te voorkomen dat er water stroomt terug uit de sprinkler spruitstuk in de hoofdwaterleiding. Dit is belangrijk omdat water dat een verdeelstuk binnenkomt niet meer drinkbaar onder de meeste gemeentelijke sanitair codes. De enige schade aan een vacuümbreker dat zonder vervanging van de volledige eenheid kan worden gerepareerd is wanneer de binnenste veren, popje of motorkap break. Wilkins is een van de grootste fabrikanten van vacuüm automaten. De meeste Wilkins modellen kunnen worden gerepareerd met behulp van een kit verkrijgbaar bij de meeste home-bouwmarkten.

Wat je nodig hebt

  • Wilkins vacuümbreker reparatieset

Zet de water Wilkins vacuümbreker door aan beide kleine kogelkranen aan de zijde van de vermogenschakelaar 90 graden rechtsom.

Pak de top cap met beide handen vast en draai hem tegen de klok in, totdat de dop trekt vrij van het lichaam van de vacuümbreker.

Trek de blootgestelde O-ring, spilkop, motorkap en veer in de breaker.

Inspecteren van de interne onderdelen op tekenen van schade. De O-ring kan tekenen van slijtage vertonen, terwijl de schotelklep en de motorkap kan worden gebarsten of gebroken langs de plastic stukken. De veer kan worden verroest.

Verwissel beschadigde stukken met een nieuwe van een Wilkins reparatieset. De reparatieset bevat een nieuw schotelklep, de motorkap, de lente en de O-ring.

Plaats een onbeschadigde veer in de basis van de vacuümbreker, gevolgd door een schotelklep en motorkap. Plaats een onbeschadigde O-ring op de bovenkant van de klepopening. Plaats de dop op de bovenkant van de klep en draai hem met de klok mee totdat hij vastzit.

Draai het water naar de vacuümbreker in door de beide kogelkleppen 90 graden linksom. Water kan spuiten vanaf de bovenkant van de vermogenschakelaar gedurende enkele seconden met een systeem laadt.

Share This Post