Index / Ambachten / Het maken van Natural Leather Kleurstoffen

Share This Post

Ambachten

Het maken van Natural Leather Kleurstoffen

Terwijl commerciële leder kleurstoffen duurzame kleur in een brede waaier van kleuren, kunt u geld besparen en te voorkomen dat gevaarlijke chemische stoffen door het maken van natuurlijk leer kleurstoffen. Verkregen uit niet-toxische plantaardige ma

AdvertisementTerwijl commerciële leder kleurstoffen duurzame kleur in een brede waaier van kleuren, kunt u geld besparen en te voorkomen dat gevaarlijke chemische stoffen door het maken van natuurlijk leer kleurstoffen. Verkregen uit niet-toxische plantaardige materialen, zoals wortels, schors, bladeren, hout, fruit en noten, zijn natuurlijke kleurstoffen gebruikt voor eeuwen. Hoewel sommige natuurlijke kleurstof formules zijn ingewikkeld en vereisen ingrediënten die niet beschikbaar zijn, zijn eenvoudiger recepten voor leer kleurstof gebruik gemakkelijk te vinden ingrediënten.

eikels

Eikels bevatten chemische stoffen bekend als tannines die een permanente zwarte kleurstof te produceren wanneer het wordt gemengd met een zure, ijzer-zoutoplossing. Voor dit proces, zul je 15 grote eikels, water, een kopje citroensap en twee eetlepels roest poeder, verkregen door het afschrapen van roest van roestige spijkers, leidingen of andere metalen voorwerpen nodig. Plet de eikels in een poeder. Meng het poeder met net genoeg water om grondig dompel de leer materiaal. Geniet van het 's nachts. In een andere container, combineer het citroensap en gemalen roest aan een ijzeren-zoutoplossing te creëren. Het dragen van rubberen handschoenen, verwijder het item uit de eikel mengsel en zet hem in de ijzeren zoutoplossing. Geniet van het weer 's nachts. De eikel kleurstof chemisch reageren met het ijzer zoutoplossing, het opvangen van in het materiaal.

Bessen en Druiven

Geplette bessen en druiven te creëren blauwe, rode of paarse kleurstoffen vlek leer. Zwarte druiven en vlierbessen, in het bijzonder, zijn in het verleden gebruikt als natuurlijke leder kleurstoffen. Met behulp van deze kleurstoffen in de toepassing van bessen of druivensap aan de leer materiaal, hetzij door het weken of wrijven in het oppervlak. Na met de hand wassen van het leermateriaal en het afvegen van overtollig water, genieten van het item 's nachts in bessensap of geplet bessen vermengd met water. U kunt ook wrijven geplet bessen in het leer of genieten van het item in rode wijn. Als u indigo pigment beschikbaar, het toevoegen van deze kleur aan bes of druif kleurstof zullen blauwe en paarse tinten intensiveren. Indien gewenst, polijsten de geverfd leer met olijfolie na het droogt.

Henna

Henna is een diep oranje-rode kleurstof die uit de bladeren en scheuten van de Lawsonia inermis plant. Inheems in het Midden-Oosten en India, wordt de henna fabriek op grote schaal gekweekt voor zijn intense pigment. Nadat de bladeren zijn gedroogd en gemalen tot een pasta, henna kan worden gebruikt als een snelwerkende kleur voor het verven van haar, wenkbrauwen, nagels, textiel en leer. U kunt henna dye te kopen bij de meeste schoonheid aanbod winkels. Volg de instructies op het etiket te leren verven.

Azijn en Staalwol

Azijn en staalwol produceren een chemische reactie vergelijkbaar met de eikel en ijzer-zout mengsel. Traditioneel in de Verenigde Staten bekend als "vinegaroon," deze zwarte kleurstof wordt gemaakt door het weken staalwol in water zodat het roesten voor slechts enkele dagen of zo lang als een paar weken. Zodra voldoende geroest, plaats de staalwol in een glazen pot en giet er kokend azijn over. Dek af en laat het staan ​​voor meerdere dagen. Leder kleurstof artikelen door dompelen ze in de oplossing gedurende ten minste vijf minuten.

Share This Post