Index / Bedrijf / Het gemiddelde salaris van een Politieke Wetenschappen Major

Share This Post

Bedrijf

Het gemiddelde salaris van een Politieke Wetenschappen Major

Politieke wetenschappen majors leren veel meer dan de instellingen en processen van de overheid. Studenten hoofdvak in dit gebied te ontwikkelen communicatie en administratieve vaardigheden, analytisch vermogen en kritisch denken vaardigheden. Deze v

AdvertisementPolitieke wetenschappen majors leren veel meer dan de instellingen en processen van de overheid. Studenten hoofdvak in dit gebied te ontwikkelen communicatie en administratieve vaardigheden, analytisch vermogen en kritisch denken vaardigheden. Deze vaardigheden maken van een politieke wetenschappen mate van toepassing is op een breed scala aan carrièremogelijkheden, waaronder de overheid dienst, zaken, wet, nationale en internationale non-profit groepen, journalistiek en onderwijs. Met zo veel carrièremogelijkheden, het salaris van een politieke wetenschappen majoor na het afstuderen is afhankelijk van beroepskeuze, andere ervaring en vaardigheden. Echter, studenten kunnen verwachten concurrerende salarissen. In 2008, "Forbes" magazine gerangschikt politicologie negende tot de meest lucratieve college majors.

Median Salarissen

In de "Forbes" ranking, politicologie gewaardeerd achter techniek, informatica, economie en financiën majors maar voor marketing, die op 10 kwam. Forbes gebruikte gegevens uit PayScale haar bevindingen ondersteunen. In 2010, PayScale meldde dat de politieke wetenschappen majors had gemiddelde startsalarissen van bijna $ 41.000 per jaar, terwijl die met minder dan vijf jaar ervaring verdiende een gemiddelde van 41.105 $ per jaar. PayScale gegevens wijzen erop dat de salarissen blijven stijgen met ervaring. Politicologie majors met vijf tot en met 19 jaar ervaring had de salarissen van gemiddeld $ 55.274 tot $ 69.346, terwijl die met meer dan 20 jaar ervaring verdiend gemiddelde salaris van meer dan $ 78.000 per jaar.

Hoogste betaalde banen

PayScale ook gemeld gemiddelde salarissen voor politieke wetenschappen majors type baan. Jobs vermeld door de website opgenomen procureur, paralegal, juridisch medewerker, administratief medewerker, program manager voor een non-profit organisatie, operations manager en intelligentie analist. Advocaten hadden de hoogste gemiddelde salarissen, op 76.291 $ per jaar. Politicologie biedt een uitstekende voorbereiding op de wet school, waarbij de leerlingen moeten wonen om een ​​advocaat te worden. Intelligentie analisten had de tweede hoogste salarissen, gemiddeld 68.750 $ per jaar.

Andere Job Types

Onder andere gerangschikt per PayScale job types, juridische medewerkers en paralegals verdiend van $ 36.602 tot $ 44.640 per jaar, gemiddeld. Administratieve medewerkers en non-profit organisatie programmamanagers had de laagste lonen bij de beursgenoteerde banen, op respectievelijk $ 31.220 en $ 36.583,. Operations managers ontvingen gemiddeld jaarlijks salaris van 55.063 $ per jaar.

overwegingen

De website van de American Political Science Association bevat een lange lijst van carrière mogelijkheden voor studenten met een diploma in het veld. Deze opties variëren van activist en advocaat om hoogleraar aan de universiteit en stedelijk beleid planner. Salarissen voor deze en andere beroepen variëren sterk, met een aantal beroepen waarvoor een extra onderwijs en opleiding na de bachelor's degree. Wat wel duidelijk is, is echter dat een bachelordiploma in de politieke wetenschappen biedt een basis voor een succesvolle carrière.

Share This Post