Index / Bedrijf / Het gebruik van computers in Banks

Share This Post

Bedrijf

Het gebruik van computers in Banks

Iedere buurt bank biedt een scala aan diensten, waaronder toegang tot uw persoonlijke en zakelijke account informatie, advies over beleggingen, fondsen uit de markt nemen van ofwel een live of geautomatiseerde teller, en betalingsverkeer afgerond via

Advertisement

Iedere buurt bank biedt een scala aan diensten, waaronder toegang tot uw persoonlijke en zakelijke account informatie, advies over beleggingen, fondsen uit de markt nemen van ofwel een live of geautomatiseerde teller, en betalingsverkeer afgerond via het internet. Computers ondersteunen al deze functies en diensten, en het duurt verschillende soorten computers om het allemaal gebeuren naadloos.

grote computer

werkpaard van uw bank is het mainframe. Het is de ruggengraat van de activiteiten van een bank, omdat het allemaal de volgende uitvoert, tegelijkertijd:

Huizen alle klanten accountgegevens

Voert complexe analyse van de voortdurend veranderende financiële markten

Houdt alle van de bank productaanbod en de bijbehorende rente en winst

Communiceert met andere systemen op vestigingen over de hele wereld

Dat is veel op een computer vragen om te doen, maar een mainframe is ontworpen om te multitasken, regelmatig uitvoeren van meer dan een miljoen transacties per seconde bij een stroom centrale verwerkingseenheid snelheid van 5,5 GHz.

geldautomaten

De geldautomaat, die in de jaren 1970 werd geïntroduceerd, bevrijd de typische bank klant uit dat de last-minute race naar de bank te krijgen voordat het gesloten. (Vergeet niet dat dit was voordat het internet wanneer u uw saldo checkte in persoon met een teller of via de telefoon, die beide nodig de bank open te zijn.) Met behulp van een geldautomaat, de klanten waren eindelijk in staat om saldi te controleren, geld opnemen en uiteindelijk contant geld en cheques storten, overschrijvingen tussen rekeningen en maken lening betalingen. De afzonderlijke computer units in elke ATM zijn gekoppeld aan mainframe van de bank, waar alle gegevens worden opgeslagen en gecoördineerd, en door interbancaire ATM-netwerken, die is waarom u alleen uw bank dagelijkse cash limiet kan onttrekken aan een geldautomaat; u zult worden geweigerd als u naar een andere ATM bewegen en probeer het opnieuw te doen.

Teller Terminals

Onderhoud van de verschillende nationale en internationale behoeften van de hedendaagse bankklanten vereist een teller staat zijn om zoveel te communiceren met de buitenwereld als bij de mainframe. Al van deze mededeling komt uit de afzonderlijke teller terminal. Teller computer terminals bieden toegang tot zakelijke en persoonlijke overzeese rekeningen en proces overschrijvingen en factuur betalingen aan de bank's eigen credit cards en andere rekeningen, zoals uw elektriciteitsrekening, dat de bank aanbiedingen te faciliteren bij de locatie.

Scanners

Of de scanner stand-alone of bevestigd aan een grotere computer, is digitale beeldbewerking komen tot een rol in de moderne bankieren spelen. De aanslagen van 9/11 resulteerde in een ongekende sluiting van het Amerikaanse luchtruim. Als gevolg daarvan werden papieren cheques onderweg tussen de federale reserve locaties voor verwerking vertraagd. Congres ervoor gezorgd dat zou nooit meer gebeuren door het maken van digitale scans van de controles als juridisch haalbaar als papieren cheques. Nu banken en hun klanten gebruiken check scans routinematig voor deposito's en transfers, waardoor de digitale imaging-functie een belangrijke speler in de huidige geautomatiseerde banking.

Tip

Wat wij zien als het geld is geëvolueerd van kralen en schelpen valuta, naar digitale credits. Van de drukpers op het internet, heeft de technologie elke stap van de weg een rol gespeeld in de evolutie van het bankwezen, uiteindelijk het creëren van het elektronisch geld dat we vandaag de dag gebruiken.

Biometric Devices

American Express en BBVA zijn twee Amerikaanse financiële instellingen die eerste sprong in biometrische identificatie van de klanten. Druk uw duim om het digitale apparaat en de kleine computer in verifieert uw identiteit met behulp van uw unieke vingerafdruk. American Banker voorspelt dat met de toenemende beschikbaarheid van deze technologie door middel van apparaten zoals Touch ID van Apple, deze afdruk lezers zullen binnenkort standaard computer-technologie voor banken op internationaal niveau.

Share This Post