Index / Persoonlijke financiën / hELOC Kwalificaties

Share This Post

Persoonlijke financiën

hELOC Kwalificaties

Het aanvragen van een home equity kredietlijn (heloc) is minder tijdrovend dan het aanvragen van een hypotheek, maar het gaat net zo veel papierwerk. Aanmerking komen voor een heloc is relatief eenvoudig als je goed krediet en sterke financiën. Echte

AdvertisementHet aanvragen van een home equity kredietlijn (heloc) is minder tijdrovend dan het aanvragen van een hypotheek, maar het gaat net zo veel papierwerk. Aanmerking komen voor een heloc is relatief eenvoudig als je goed krediet en sterke financiën. Echter, als uw financiële situatie of credit rating minder dan stellair is, is het misschien blijken moeilijk te zijn om in aanmerking komen voor een dergelijke lening. De heloc underwriter, niet uw geldschieter, maakt de uiteindelijke beslissing goed te keuren of te weigeren uw aanvraag op basis van wat hij ziet als hij uw aanvraag beoordelingen.

Eigen vermogen

De verzekeraar zal het eigen vermogen van uw huis te berekenen door het vergelijken van de huidige geschatte waarde ten opzichte van het bedrag dat u nog verschuldigd bent op uw hypotheek. Underwriters graag een loan-to-value ratio van 80 procent te zien. Dit betekent dat de kans dat u wordt goedgekeurd groter zijn als 20 procent van uw hypotheek is afbetaald of uw huis is in waarde steeg met 20 procent sinds u het heeft gekocht.

Inkomsten versus Schuld

Debt-to-income ratio wordt bepaald door het vergelijken van uw maandelijkse schulden aan uw maandelijkse inkomen. Het totaal van uw maandelijkse hypotheek betaling, potentiële heloc betaling, onroerendgoedbelasting, rente op leningen, hypotheken en verzekeringen huiseigenaar mag niet meer dan 28 procent van het resultaat vóór belastingen. Totale schuld-to-verhouding mag niet meer dan 36 procent een keer andere kosten, zoals auto betalingen, revolving accounts, kinderbijslag of alimentatie worden bedacht in de vergelijking. Als uw schuld-to-income ratio hoger is, kan nu niet het juiste moment om een ​​aanvraag voor een heloc zijn.

kredietwaardigheid

U hebt een credit score van 620 of hoger te komen voor een heloc bij het prime rente. Een score boven de 700 zal u in aanmerking voor een heloc op de voorwaarden en tarieven. Om het even wat minder dan 500 diskwalificeert u meteen voor een heloc.

Werk geschiedenis

Een stabiele werk geschiedenis van ten minste twee jaar geeft u een betere kans op goedkeuring. Wees bereid om een ​​verklaring te geven voor het feit dat minder dan twee jaar van het dienstverband. Je zal ook nodig zijn om extra werkgelegenheid informatie te verstrekken als u in uw huidige beroep hebben minder dan twee jaar. Wees bereid om bewijs van uw werkgelegenheid, zoals pay stubs en W-2 vormen, en verwachten dat de verzekeraar contact op met uw werkgever om uw werksituatie te controleren.

vergoedingen

Het aanvragen van een heloc houdt geen upfront kosten. Als een kredietverstrekker rekent een eenmalige vergoeding, maak je een terugbetaling van dichtbij de lening ontvangen. Lenders kan een heloc annuleringskosten van een paar honderd dollar te laden als u de lijn vroeg sluiten. Je zou kunnen vragen deze vergoeding worden afgeweken, vooral als u zich verplaatst of de herfinanciering van de lening.

Share This Post