Index / Huis / Heeft Thermal gordijnen werken?

Share This Post

Huis

Heeft Thermal gordijnen werken?

Het houden van uw huis comfortabel is alles over het verminderen van de interactie tussen de binnentemperatuur van het huis en die van invloeden van buitenaf, zoals temperatuur van de lucht en zonlicht. Thermal, of "blackout", gordijnen zijn een

AdvertisementHet houden van uw huis comfortabel is alles over het verminderen van de interactie tussen de binnentemperatuur van het huis en die van invloeden van buitenaf, zoals temperatuur van de lucht en zonlicht. Thermal, of "blackout", gordijnen zijn een van de oudere oplossingen voor het verminderen van thermische overdracht en blijven zo effectief vandaag de dag als ze ooit waren. Toegegeven, sommige ontwerpen zijn beter dan anderen, maar over het algemeen iets is beter dan niets.

thermische Transfer

Thermische overdracht gebeurt in een van de drie manieren: door geleiding, die direct contact tussen twee objecten van verschillende temperaturen; convectie, of warmteoverdracht veroorzaakt door de beweging van lucht; of infraroodstraling. Zendt de zon meeste energie naar de aarde via infrarode straling, wat de laagste lichtspectrum. Infraroodstraling rechtstreeks overeenkomt warmte; hoe meer dat een object kan blokkeren, hoe beter vermogen van het object om een ​​temperatuurverschil te handhaven.

Windows en Warmte

Thermische gordijnen werken door remming van alle drie vormen van thermische overdracht. Zonder tussenkomst van een airconditioner, zal de temperatuur van de ruit uiteindelijk gelijk met die van de buitenlucht. De warme ruit wordt dan energie over te dragen direct in de kamer alsof het er niet eens. Voeg in de infrarode energie in direct zonlicht of infrarood stuiteren buiten objecten en het venster daadwerkelijk beginnen om warmte af in de kamer. Zelfs een dubbele beglazing venster met inert gas tussen de ruiten nog steeds toestaan ​​infrarood energie in de vorm van licht om de kamer binnen te dringen.

Hoe Thermische gordijnen werken

Thermische gordijnen werken door het blokkeren van energie-overdracht in alle drie parameters. vermogen van het materiaal om af te dichten tegen de muur vormt een luchtbel tussen de ruit en de kamer, waardoor het remmen van thermische overdracht door geleiding of convectie. donker materiaal het gordijn absorbeert infrarood licht, dat de hoeveelheid thermische overdracht vermindert.

R-Value

Een isolator R-waarde heeft betrekking op zijn vermogen om energieoverdracht in Britse thermische eenheden (BTU) remmen. Uncovered ramen kunnen eenvoudig toe te voegen ongeveer 1.000 BTU ter waarde van energie elk naar een kamer. Het huis van de airconditioner moet deze winst in BTU gecompenseerd met het oog op de temperatuur van de kamer, wat neerkomt op een hogere elektrische wissels en een minder comfortabele kamer te handhaven. Een goede commerciële thermische gordijn heeft een R-waarde van tussen de drie en vijf, die beter is dan uw dak en ongeveer hetzelfde als de glasvezel isolatie in de muren.

gordijn Materiaal

Elke thermische gordijn is beter dan niets, maar bepaalde factoren kunnen ze efficiënter te maken. De meeste thermische gordijnen zijn samengesteld uit katoen of van synthetische vezels, die op zichzelf niet een fantastisch hoge R-waarde hebben. Echter zeer dikke lagen materiaal de hoeveelheid convectie of geleidende warmteoverdracht te verminderen. Kijk voor een gordijn dat is dik genoeg dat je niet duidelijk kunt maken uit een object aan de andere kant. Als het transparant is, is het waarschijnlijk te dun.

gordijn Kleuren

Donkere gordijnen lijkt alsof de ideale oplossing, maar dit is niet altijd het geval. Donkere gordijnen zullen infrarode energie te absorberen van buitenaf; zodra ze zijn verzadigd met de warmte, zal de gordijnen het vrij te geven in de kamer. De beste oplossing is om twee gordijnen gebruiken: een wit een aan de raamzijde om infraroodenergie naar buiten reflecteren, en een dikke, donkere aan de binnenkant om het licht dat het wit gordijn geeft niet vangen. Een laag van aluminiumfolie op de ramen zou nog beter zijn, maar kan onaantrekkelijk vanaf de buitenkant.

Share This Post