Index / tech / Heeft Op zoek naar een computerscherm Hurt Your Eyes?

Share This Post

tech

Heeft Op zoek naar een computerscherm Hurt Your Eyes?

De mens krijgt de meerderheid van informatie over de wereld en hun omgeving uit het zicht. Daarom is het verzorgen van het gezichtsvermogen door zich periodiek oogonderzoek en het verminderen van vermoeidheid van de ogen is van vitaal belang voor de

AdvertisementDe mens krijgt de meerderheid van informatie over de wereld en hun omgeving uit het zicht. Daarom is het verzorgen van het gezichtsvermogen door zich periodiek oogonderzoek en het verminderen van vermoeidheid van de ogen is van vitaal belang voor de gezondheid. Met het toegenomen gebruik van computers op het werk en thuis, zijn de kansen voor het induceren van langdurige vermoeidheid van de ogen toe. Kijkend naar een computer monitor voor uren aan een stuk heeft hetzelfde effect dat tv-kijken of het lezen te lang doet: stammen gezichtsvermogen. Begrijpen hoe computers leiden tot vermoeidheid van de ogen en wat u kunt doen over het houdt uw gezichtsvermogen verslechtert van overmatig gebruik.

Licht en Glare

Computerschermen, of ze nu de oudere cathode-ray tube (CRT) of een flatscreen-liquid crystal display (LCD) monitoren, geven van hun eigen licht. Als het te licht, dit licht in strijd is met donkere gebieden of schaduw in uw gezichtsveld. Dit geldt zowel voor de helderheid en het contrast op de monitor en haar relatie tot de omgeving. Het scherm verspreidt zijn eigen licht, dus het hoeft niet te worden verlicht door meer dan één of twee dim bureaulampen aan weerszijden van of achter de monitor. Externe licht veroorzaakt een reflecterende verblinding, vervaging en verduistert alle tekst op het scherm en het maken van je moeilijker concentreren om het te lezen.

werk Afstand

Op zoek naar een monitor van een te korte afstand kan vermoeidheid van de ogen veroorzaken, vooral bij een poging om de tekst te lezen. Monitors en flat-screen displays rekenen op verschillende gekleurde pixels om een ​​beeld te produceren. Als de ogen vastleggen welke is eigenlijk een verzameling van pixels en deze visuele informatie naar de hersenen als de hersenen denkt dat het beter naar tekst, zal de ogen dwingen scherpstelling voortdurend veranderen en betekenis van de tekst. Bovendien, in de buurt voorwerpen veroorzaken de ogen te convergeren of veranderen hun richting van de focus naar binnen in de richting van de neus. Optimale kijkafstand, volgens de Canadian Centre for Occupational Safety, is 40 tot 70 centimeter, met de bovenkant van het scherm gelegen niveau met uw lijn van het zicht.

Tijdsspanne

Wanneer het oog wordt gemaakt om zich te concentreren op een enkel punt op een bepaalde afstand, moet de lens hervormen licht vergelijkbaar met hoe een camera lens werkt om zich te concentreren. lens van het menselijk oog is gemaakt van spierweefsel en kan vermoeid als op de ene plek voor langdurige langere tijd. Regelmatig een verschuiving van de focus van uw visie geeft uw lens tijd om te ontspannen en handhaaft haar elasticiteit. Elke 10 minuten, moet u een pauze van de computer over te nemen, opstaan, lopen rond en strek je ogen rusten. Zorg ervoor dat u regelmatig te knipperen; knipperende houdt uw ogen uitdrogen.

Tekst grootte en kleur

Net zoals het bekijken van tekst te groot is veroorzaakt vermoeidheid van de ogen, een poging om tekst die te klein is te lezen kan de tekst samen te vervagen, zodat afzonderlijke letters zijn niet gemakkelijk te onderscheiden. Je moet in staat zijn om de letters en woorden van een zin duidelijk te zien bij het zitten op een geschikte werkafstand. Als de tekst is te klein, te vergroten in plaats van dichter bij het scherm. Als u Mozilla Firefox, drukt u op de toets "Ctrl" en druk op de "Up" pijl in te zoomen of de pijl "Down" om uit te zoomen. Bovendien kan tekstkleur een rol bij het ontstaan ​​van vermoeidheid van de ogen te spelen. De tekst moet onderscheidbaar verschillende kleur, bij voorkeur donkerder dan de achtergrond zijn.

Share This Post