Index / Huisdieren / Heeft Neutering Honden helpen hun agressief?

Share This Post

Huisdieren

Heeft Neutering Honden helpen hun agressief?

Castratie kan soms helpen bij het verminderen van agressief gedrag bij honden, met name wanneer het wordt ingegeven door mannelijke hormonale invloeden. De chirurgische procedure kan echter niet helpen met agressie veroorzaakt door angst of pijn van

Advertisement

Castratie kan soms helpen bij het verminderen van agressief gedrag bij honden, met name wanneer het wordt ingegeven door mannelijke hormonale invloeden. De chirurgische procedure kan echter niet helpen met agressie veroorzaakt door angst of pijn van ziekte of letsel.

Intact Honden en Seksuele Agressie

Intact honden vertonen agressief gedrag dat wordt gedreven door hormonen - en seksuele driften - vaker dan hun tegenhangers gecastreerd. Gevechten tussen honden komt vooral veel voor in intacte honden. Als je je hond gecastreerd, ziet u hem vechten met andere mannetjes minder post-sterilisatie of castratie. Castratie procedures kan helpen bij gevechten tussen honden te verminderen, samen met concurrerende gedragingen. Agressie tussen honden verschijnt meestal in hetzelfde geslacht dieren.

Als agressief gedrag van een hond is ingegeven door seksualiteit en hormonen, kan hij het vaker weer te geven als in de aanwezigheid van een intact vrouwtje in oestrus. Als twee mannelijke honden vechten, is het vaak omdat ze strijden om de aandacht van een potentiële partner. Deze gevechten kunnen vaak leiden tot ernstige trauma, soms zelfs de dood. Gevechten tussen honden wordt vaak gekenmerkt door bijten, longeren, grommen en happen acties.

Castratie en het verminderen van agressie

Castratie meestal niet volledig wegvallen hormonaal beïnvloed agressief gedrag bij een volwassen hond, maar het vaak gunstig voor een vermindering van de intensiteit. Als een jonge hond vóór het bereiken van fysieke volwassenheid wordt gecastreerd en nooit krijgt de kans om hormonale gedrag te ontwikkelen, maar de procedure kan voorkomen dat type van agressie voor de fokkerij zijn lelijke kop. Castratie een jonge, seksueel onvolwassen hond kan soms voorkomen dat agressief gedrag gericht op zowel mensen en andere honden, vooral als het gedrag wordt beïnvloed door de sociale status. Testosteron begint vaak het beïnvloeden van het gedrag van jonge mannelijke honden als ze ongeveer 6 maanden oud zijn, hoewel dit varieert.

Agressief gedrag bij honden kan soms erfelijk. Daardoor sommige mensen honden gecastreerd niet alleen voor de bestaande gedrag te verminderen, maar ook om de dieren stoppen produceren geen agressieve nakomelingen.

sociale Agressie

Castratie een hond kan soms verminderen sociale agressie problemen. Honden in de natuur wonen samen in packs. Problemen kunnen ontstaan, echter, wanneer twee of meer honden strijden om de felbegeerde leider "alpha dog" positie. Ze kunnen ontstaan ​​wanneer een ondergeschikte hond probeert de huidige leider in te halen. Als een ondergeschikte hond probeert om een ​​favoriete slaapgedeelte claimen in het huishouden, bijvoorbeeld, kan de sociale agressie ontstaan. Hoewel sociale agressie lijkt het meest voor bij honden die niet zijn gecastreerd, kan het lijken bij gecastreerde dieren, ook. Als uw hond tekenen van sociale agressie, castratie in combinatie met professionele gedragstraining effectief voor het minimaliseren van het gedrag kunnen zijn.

Agressie gedreven door angst of pijn

Sommige honden tonen agressief gedrag, omdat ze bang. Als een hond bijt mensen die hem benaderen omdat hij op hun hoede en defensieve, castratie zal hem geen enkel effect op de agressie alleen maar omdat het niet aangewakkerd door hormonen. Als een hond heeft angst agressie, castratie kan hem zelfs te verhogen zijn aanhouding.

Honden soms ook agressief handelen, omdat ze ziek zijn en lijden in pijn en ongemak. Castratie een hond zal dit soort agressief gedrag niet af, ook niet. Als je denkt dat agressief gedrag van uw hond kan een gevolg van pijn of ziekte zijn, een afspraak met een dierenarts onmiddellijk.

Tip

Castratie van uw hond kan nuttig zijn voor hem te beschermen tegen aanvallen. Omdat een gecastreerde hond de opvallende geur van testosteron niet uit te zenden, zijn risico het doelwit van een intacte mannetje is lager.

Share This Post