Index / Huis / Heeft een open haard Ontvochtigen?

Share This Post

Huis

Heeft een open haard Ontvochtigen?

Een open haard kan zowel waterdamp toevoegen of verwijderen uit de lucht in een bepaalde ruimte, afhankelijk van de brandstofbron en de ventilatiebehoefte van het apparaat. Bij het bepalen welke soort open haard op te nemen in een huis, moet een cons

AdvertisementEen open haard kan zowel waterdamp toevoegen of verwijderen uit de lucht in een bepaalde ruimte, afhankelijk van de brandstofbron en de ventilatiebehoefte van het apparaat. Bij het bepalen welke soort open haard op te nemen in een huis, moet een consument te overwegen wat voor soort warmte zij wil introduceren en hoe familieleden zal reageren op verhoogde of verlaagde luchtvochtigheid.

Geventileerd Haard Effects

Een geventileerde open haard heeft een geïntegreerde structuur om rook en andere bijproducten van materiaal branden te verwijderen. Deze structuur is gewoonlijk een schoorsteen gemaakt van baksteen of een rookkanaalsysteem bestaat voornamelijk uit roestvrij staal. Hierdoor ventilatie, elk waterdamp als bijproduct van verbranding verlaat de kamer. Dit resulteert in een droger en minder vochtig leefruimte omdat het vuur blijft zuurstof gebruikt als de schoorsteen of verdrijft kooldioxide, waterdamp en andere deeltjes.

Ventless Haard Effects

Een ventless open haard werkt op aardgas, met inbegrip van butaan en propaan en produceert geen schadelijke emissies die een open haard nodig hebben om een ​​geschikt ventilatiesysteem. Waterdamp geproduceerd uit aardgas verbranding blijft in de gegeven ruimte, want er is niet een schoorsteen of rookkanaal te luiden uit de kamer. Dit verhoogt de luchtvochtigheid in de directe omgeving en kon de temperatuur in de kamer met de open haard lijkt hoger dan het in werkelijkheid is. Een kamer met meer dan 30 procent luchtvochtigheid kon beginnen ongemakkelijk of te warm om te voelen.

Luchtvervuiling / Gevaren voor de gezondheid

Het verhogen van de vochtigheid in een kamer met een geventileerde open haard kan een teken zijn van een verstopte rookkanaal systeem of de schoorsteen zijn. Een verstopte schoorsteen kan ook luchtvervuiling binnenshuis in de woning te verhogen en de invoering van gevaarlijke chemische stoffen, waaronder koolmonoxide. Left onverminderd door, langdurige blootstelling aan koolmonoxide veroorzaakt aanzienlijke ademhalingsproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, lethargie en dood. Een ventless open haard kan lekken of breuken te ontwikkelen in afdichtingen, ontworpen om aardgas te houden. Dit vormt een gevaar voor de gezondheid voor iedereen in het huis omdat aardgas is zeer brandbaar in aanwezigheid van zuurstof en zelfs een klein vonkje.

Beheersing van de Vlam

Een vuur brandende te warm of te groot is voor een bepaalde ruimte kan te veel waterdamp uit de lucht te verwijderen. Tijd, de droge lucht verwijdert vocht uit omringende houten structuren, waardoor scheuren. Het droge klimaat kan ook ademhalingsproblemen voor mensen met een gevoelige sinussen te verhogen. Daarentegen, een ventless open haard die is te groot voor de ruimte kan snel de vochtigheid in de lucht te verhogen en zelfs de ontwikkeling van bacteriën en schimmel op poreuze ondergronden, zoals hout en gipsplaten aan te moedigen.

Share This Post