Index / Persoonlijke financiën / Heeft een auto afbetaald als de eigenaar overlijdt?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Heeft een auto afbetaald als de eigenaar overlijdt?

Wanneer een persoon sterft, moet al zijn zaken worden afgewikkeld door een ordelijk juridisch proces. Dit geldt ook voor de aflossing van schulden die de persoon verschuldigd, en vervolgens verspreiden van de resterende activa aan de erfgenamen van h

Advertisement

Wanneer een persoon sterft, moet al zijn zaken worden afgewikkeld door een ordelijk juridisch proces. Dit geldt ook voor de aflossing van schulden die de persoon verschuldigd, en vervolgens verspreiden van de resterende activa aan de erfgenamen van het landgoed. Wanneer de overledene geld verschuldigd op een auto lening, zal de behandeling van deze lening is afhankelijk van de waarde van de nalatenschap, en andere estate planning preparaten die de eigenaar maakte voorafgaand aan zijn dood.

Lening Life Insurance

Indien de eigenaar van de auto een levensverzekering gekocht voor de onbetaalde balans van de auto lening, zal dit beleid van de auto af te betalen als de eigenaar sterft met een onbetaalde saldo. Dit beleid worden vaak gekocht bij de dealer, maar kan ook worden gekocht via banken en zelfstandig leven verzekeringsagenten. U moet de verzekeraar te voorzien van een kopie van de overlijdensakte van de eigenaar van het voertuig voordat ze de opbrengst zal betalen.

Estate Value

Als het landgoed van de eigenaar van de auto heeft voldoende activa, zal de nalatenschap worden verplicht te betalen uit het voertuig. Dit wordt gedaan door het landgoed schikking of probate proces. De uitvoerder van het landgoed loont de overledene schulden met een balanstotaal van het landgoed, verkopen ze onder toezicht rechter als het nodig is om geld vrij te maken. Nadat alle schulden van de nalatenschap worden afbetaald, de uitvoerder verdeelt de resterende activa aan de erfgenamen.

Regelmatig Life Insurance

Als de eigenaar van het voertuig had een levensverzekering die niet specifiek bedoeld was om te betalen uit het voertuig na zijn dood, de verzekeringsmaatschappij betaalt de opbrengst van het contract aan de begunstigde. Deze levensverzekering uitbetaling maakt geen deel uit van het landgoed van de auto-eigenaar, en crediteuren hebben geen vordering op dit geld. De begunstigde kan het gebruiken voor welk doel dan ook, met inbegrip van de aflossing van de auto, maar hij is niet verplicht om de schulden af ​​te betalen. Als de eigenaar het beleid met de naam geen begunstigde, of noemde zijn landgoed als begunstigde, de opbrengst van het beleid zijn beschikbaar om de uitvoerder af te betalen schulden van de nalatenschap.

erven

Als voldoende middelen niet beschikbaar zijn van de auto lening af te betalen, kan de bank terug te nemen van het voertuig als iemand anders niet voor te betalen. Een van de erfgenamen kan ervoor kiezen om te betalen uit het voertuig en in bezit te nemen, na het betalen van de andere erfgenamen hun deel van de eventuele eigen vermogen in het voertuig. De bank kan de volledige betaling vereist op dit moment, of misschien bereid om de erfgenaam van de maandelijkse betaling verplichting op zich te nemen.

Share This Post