Index / Persoonlijke financiën / Heb ik Long-Term invaliditeitsverzekering?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Heb ik Long-Term invaliditeitsverzekering?

Volgens de Social Security Administration, studies tonen aan dat een 20-jarige heeft een 3 op de 10 kans op steeds uitgeschakeld voor het bereiken van de leeftijd van 65 Als u een invaliderende ziekte of letsel oplopen, kan je problemen hebt het beta

Advertisement

Volgens de Social Security Administration, studies tonen aan dat een 20-jarige heeft een 3 op de 10 kans op steeds uitgeschakeld voor het bereiken van de leeftijd van 65 Als u een invaliderende ziekte of letsel oplopen, kan je problemen hebt het betalen van uw rekeningen, en u waarschijnlijk zal geen geld om de kosten van levensonderhoud te betalen, tenzij je een grote hoeveelheid spaargeld hebben vergaard. De beslissing om al dan niet langdurige arbeidsongeschiktheid verzekering af te sluiten is een belangrijke stap.

Soorten Beleid

Langdurige arbeidsongeschiktheid dekking wordt verkocht of als groep dekking of een individuele polis. Groepsverzekering via uw werkgever is waarschijnlijk de minst dure type van de dekking te zijn, omdat veel mensen de aankoop van het beleid en samen de risico's daarvan. U kunt afzonderlijke dekking te kopen als groep dekking is niet beschikbaar via uw werkgever, of als u van uw werkgever dekking aan te vullen. Je moet overleggen met een WAO-professionele vóór de aankoop van een beleid; arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is ingewikkeld, en je moet er zeker van zijn dat u het juiste type van de dekking.

Hoeveel dekking?

De meeste langdurige arbeidsongeschiktheid verzekeringen vervangen tussen de 50 tot 80 procent van uw inkomen. Over het algemeen kun je niet vinden van een langdurige arbeidsongeschiktheid beleid dat de vervanging van 100 procent van je inkomen dekt, omdat een dergelijk beleid geen stimulerend effect kan voor u weer aan het werk te gaan. Meer dekking is beter, en als je het kunt veroorloven, kunt u het beste een individuele polis kopen om een ​​beleid aan te vullen op het werk, om uw dekking dichter bij de 80 procent merk te verhogen.

kosten

group policies die uw werkgever biedt zijn vaak volledig betaald door uw werkgever, of je kan hebben om een ​​minimale premie die wordt afgetrokken van uw salaris te betalen. Werkgever beleid meestal dekken u ongeacht gezondheid betreft en niet een lichamelijk onderzoek nodig. Individuele polissen gebruiken risk-based pricing. Als je in een slechte gezondheid of beroepen of hobby's die hebben meer kans op een handicap veroorzaken, zal uw beleid duurder dan wanneer je minder risico aan de verzekeringsmaatschappij blijven opleveren. De kosten van elk apart variëren. Volgens Stacey Bradford schrijven voor SmartMoney in 2008, zou een MetLife beleid voor een 40-jarige niet-rokende mannelijke directeur kost $ 1150 per jaar voor $ 3500 per maand in voordelen tot de leeftijd van 65 met een wachttijd van 90 dagen.

Sociale zekerheid

Werkende Amerikanen hebben al een aantal bronnen van handicap dekking. Sociale zekerheid handicap betaalt een maandelijkse uitkering aan "verzekerde 'mensen die genoeg kwartalen hebben gewerkt in aanmerking te komen voor uitkeringen en een blijvende invaliditeit hebben geleden, dat wil zeggen een handicap die naar verwachting langer dan één jaar of de dood tot gevolg. Het kan heel moeilijk zijn om zich te kwalificeren voor de sociale zekerheid handicap, met veel aanvragers worden rond ontkende de eerste keer. Supplemental Security Income (SSI) is een programma voor gehandicapten die door de overheid op basis van uw financiële behoeften en een gebrek aan middelen.

Share This Post