Index / Huis / Heb ik Hamer arrestors In My PEX loodgieterswerk?

Share This Post

Huis

Heb ik Hamer arrestors In My PEX loodgieterswerk?

Als je ooit een luid, klopten lawaai binnen uw sanitair horen, is de kans groot dat het water hamer is te wijten. Het fenomeen is potentieel destructief voor uw leidingen in de tijd en moet worden beheerd met behulp van een apparaat dat bekend staat

AdvertisementAls je ooit een luid, klopten lawaai binnen uw sanitair horen, is de kans groot dat het water hamer is te wijten. Het fenomeen is potentieel destructief voor uw leidingen in de tijd en moet worden beheerd met behulp van een apparaat dat bekend staat als een waterslagdemper. Inzicht meer over waterslag en hoe arrestors gebruiken in uw PEX sanitair zal u helpen problemen veroorzaakt door waterslag te voorkomen.

Over Water Hammer

Wanneer het water plotseling haast zich naar het einde van een kraan of andere loodgieterswerkinrichting, is het bekend als waterslag. Waterslag wordt veroorzaakt wanneer uw pijp snel vol met water of stopt wanneer een kraan of klep wordt in- of uitgeschakeld. Het stromende water pony tegen de pijp. U kunt horen en voelen waterslag in de meeste gevallen door het snel sluiten in en uit het water. Na verloop van tijd kan waterslag sanitair onderdelen beschadigd raken door herhaaldelijk het raken van het einde van de buis of armatuur. Waterslag kan ook buizen in extreme omstandigheden barsten.

Over PEX loodgieterswerk

PEX leidingen is ook bekend als verknoopt polyetheen, dat een gecomprimeerd kunststofmateriaal dat zowel duurzaam en corrosiebestendig. PEX leidingen wordt gewaardeerd om zowel warm en koud drinkbaar water te dragen, in tegenstelling tot traditionele PVC pijp, die is beperkt tot het dragen van enige niet-drinkbaar koud water. PEX loodgieterswerk hecht aan apparaten met behulp van koperen plooi ringen of push-stijl armaturen die compatibel zijn met PEX, koper of CPVC pijp zijn. PEX is goedkoper dan koperen pijp, met veel van dezelfde voordelen.

Over Water Hammer arrestors

Waterslag arrestors zijn apparaten die passen in lijn met de pijp. Een rem heeft een leeg gedeelte van de ruimte boven de buis waarin stromend water kan uitbreiden. Deze ruimte voorkomt dat het water van het raken van het einde van de buis met een enorme kracht en kan helpen slijtage te voorkomen en scheuren op armaturen. Een rem moet op elke pijp waar water hammer aanwezig is worden geïnstalleerd. Test elke regel in het huis op tekenen van waterslag door het snel draaien van de kranen aan en uit en luisteren naar een luide knal, of door het voelen van de armatuur voor een scherpe trillingen.

Connection PEX Water Hammer arrestors

Arrestors te passen PEX leidingen zijn meestal klemkoppelingen die geen lijm of solderen vereisen te bevestigen. In plaats daarvan, een PEX-afleider meestal zal hechten door op het ene uiteinde van de waterleiding in de fitting en voortzetting van de lijn aan de andere kant van de rem. Sommige PEX waterslag arrestors bevestigen met behulp van een krimp ring, maar deze behoeven extra instrumenten en sanitair ervaring te bevestigen. Kijk op het etiket van een waterslagdemper voor de "PEX compliant" label.

Share This Post